Linas Linkevičius: „Kai kas sako, kad Molotovas yra gyvas ir laukia savo Ribentropo“

Vilniuje vyksta prezidento Valdo Adamkaus tarptautinė konferencija „Europos ir Transatlantinio atsparumo atkūrimas“. Šios konferencijos tikslas – sustiprinti transatlantinės šeimos vienybę, kurią šiuo metu skaldo įvairūs, taip pat ir vidiniai faktoriai.

Linas Linkevičius: „Kai kas sako, kad Molotovas yra gyvas ir laukia savo Ribentropovo“<br>M.Patašiaus nuotr.
Linas Linkevičius: „Kai kas sako, kad Molotovas yra gyvas ir laukia savo Ribentropovo“<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-22 09:30, atnaujinta 2018-08-22 10:13

„Kalbant apie transatlantinę vienybę konferencijoje bandysime įtikinti JAV partnerius kovojant su nacionaliniais JAV priešais pasirinkti demokratišką ES, kaip geriausią ir ištikimiausią JAV sąjungininkę“, – yra sakęs V.Adamkus. Konferencijos dalyviai planuoja priimti dokumentą, kuris, anot konferencijos iniciatorių turėtų tapti tam tikromis gairėmis, kaip ateityje turėtų būti kalbamasi su imperialistinių ambicijų turinčia Rusija.

„Laukia sunkus ir intensyvus darbas ir iššūkiai – ne mažiau nei buvo anksčiau“, – sveikindamas konferencijos dalyvius kalbėjo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Jis kalbėjo ne tik apie Lietuvos išmoktas pamokas, bet ir prieš dešimtmetį įvykusią dalies Gruzijos žemių okupacija, Krymo aneksiją. Ministras teigė, kad šiandien kalbėti apie atsparumą yra sunku, kai net pačioje Europos Sąjungoje yra vadovų, demonstruojančių palankumą Vladimirui Putinui.

„Mūsų kaimynai džiaugiasi nebaudžiamumu ir tuo, kad mums trūksta atsparumo ir toliau vadovaujasi tomis pačiomis taisyklėmis, kaip ir prieš penkiasdešimt metų. Kai kas sako, kad Molotovas yra gyvas ir laukia savo Ribentropo“, – sakė ministras.

Jo kalboje paminėta aliuzija į 1939 metais Vokietijos užsienio reikalų ministro Joachimo von Ribentropo ir Sovietų Sąjungos atstovo Viačeslavo Molotovo sutartį, kuomet vykdydami savo vadų, Hitlerio ir Stalino, nurodymus, slaptu protokolu nulėmė dešimčių milijonų žmonių likimą, susijusi ir su šių dienų politikos tendencijomis.

V. Adamkaus vardo konferencijoje dalyvauja įtakingi politikai ir strategai iš visų svarbiausių NATO sostinių – JAV, Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, taip pat Briuselio, kaimyninės Latvijos, Čekijos, Ukrainos, Gruzijos, Rusijos disidentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.