Seimo valdyba neleido dviem konservatoriams Krynicos ekonomikos forume skaityti pranešimų

Seimo valdyba neleido parlamentarams konservatoriams Rasai Juknevičienei ir Audroniui Ažubaliui vykti į Krynicos ekonomikos forumą Lenkijoje skaityti pranešimų – nutarta, jog užteks, kad ten Lietuvos Seimui atstovaus konservatorius Andrius Kubilius bei „valstietis“ Virgilijus Poderys.

Seimo valdyba neleido parlamentarams konservatoriams Rasai Juknevičienei ir Audroniui Ažubaliui vykti į Krynicos ekonomikos forumą Lenkijoje skaityti pranešimų – nutarta, jog užteks, kad ten Lietuvos Seimui atstovaus konservatorius Andrius Kubilius bei „valstietis“ Virgilijus Poderys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo valdyba neleido parlamentarams konservatoriams Rasai Juknevičienei ir Audroniui Ažubaliui vykti į Krynicos ekonomikos forumą Lenkijoje skaityti pranešimų – nutarta, jog užteks, kad ten Lietuvos Seimui atstovaus konservatorius Andrius Kubilius bei „valstietis“ Virgilijus Poderys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2018, 6:57 PM

„Vyksta du labai atsakingi žmonės. Valdyba nusprendė, kad jų užtenka racionalumo, taupymo ir atstovavimo prasme“, – BNS sakė pirmoji Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė.

Anot jos, konservatorius A. Kubilius – patyręs politikas, todėl galės tinkamai atstovauti Lietuvai ir perduoti jos poziciją.

Pasak R. Baškienės, komandiruodama Seimo narius į įvairius renginius valdyba stengiasi išlaikyti valdančiųjų ir opozicijos atstovavimo bei proporcingumo principą – jeigu į renginį kviečiami keli parlamentarai, siunčiami skirtingų frakcijų atstovai.

R. Juknevičienė savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad į Krynicos ekonomikos forumą buvo kviesta skaityti pranešimo apie saugumą.

„Buvau pakviesta skaityti pranešimą Krynicos forume Lenkijoje. Tai vienas svarbiausių saugumo renginių mūsų regione. Mano tema taip pat svarbi – „Kibernetinis karas ir geopolitika – Šaltojo karo naujasis frontas“. Tačiau „valstiečių“ valdoma Seimo valdyba manęs neišleido. Gal jei būčiau skridusi kur nors į Australiją, būtų kitaip“, – paironizavo politikė.

Seimo valdybos sprendimas į Australiją ir Okeaniją komandiruoti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnę Ritą Tamašunienę buvo sukėlęs nemažą rezonansą. Ji ten dalyvauja 4-ojoje Okeanijos apaštališkojo gailestingumo konferencijoje ir susitikimuose su Australijos lietuvių bendruomene Melburne.

Ekonomikos forumas Krynicoje rengiamas daugiau nei du dešimtmečius. Į šį forumą, kuris neoficialiai vadinamas Rytų Europos Davoso forumu, kasmet susirenka Vidurio ir Rytų Europos verslo bei politikos lyderiai. Paprastai jis vyksta rugsėjo pradžioje.

Šiemet į jį ketina vykti ir Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?