Vytautas Landsbergis: „Astravo atominė – tai kerštas už Lietuvos nepriklausomybę“

„Pagrindinė šių dienų dilema: ar pasaulyje išsilaikys, o gal ir nugalės žmoniškumas, ar priešingai – nugalės nežmoniškumas? Tokia yra didžioji fundamentalistinė šių dienų dilema ir konfrontacija. Po Europą plintantis šunų valsas neturėtų nustelbti dujomis nuodijamų Sirijos vaikų kančių, bet gali ir nustelbti“, – Vilniuje vyktančioje prezidento Valdo Adamkaus tarptautinė konferencijoje „Europos ir Transatlantinio atsparumo atkūrimas“ kalbėjo Vytautas Landsbergis.

, Vytautas Landsbergis teigė, kas Astravo atominės statybos yra tarsi solidarumo testas.<br>kiti
, Vytautas Landsbergis teigė, kas Astravo atominės statybos yra tarsi solidarumo testas.<br>kiti
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2018, 10:33 AM, atnaujinta Aug 22, 2018, 10:39 AM

Anot jo, viena ciniško nežmoniškumo apraiškų yra čia pat – Lietuvos pašonėje. „Tai nešvari, nesaugi, eksperimentinė branduolinė jėgainė, statoma čia pat, už Vilniaus vartų. Tai kerštas už Lietuvos nepriklausomybę. Esame artimiausioji Rytams ES sostinė, o pačiai ES jau kadaise apskelbtas totalus Euroazijos karas“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad Lietuva stato ir gina nepriklausomybę ne tik nuo politinių, bet energetinių užmačių.

„Ne, bjaurybės lietuviai, jūsų gynyba, yra agresija, kad norite saugaus būvio – to jau per daug. Pamatysite, ką jums padarysime, jau baigiame padaryti, o jūsų europiečiai sąjungininkai tik žiūri“, – ironizavo V. Landsbergis.

Anot V. Landsbergio, Astravo atominės projektas yra išmėginimas ir solidarumo testas visiems.

V. Adamkaus vardo konferencijoje dalyvauja įtakingi politikai ir strategai iš visų svarbiausių NATO sostinių – JAV, Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, taip pat Briuselio, kaimyninės Latvijos, Čekijos, Ukrainos, Gruzijos, Rusijos disidentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.