Vilniuje, Bajoruose bus statomas naujas darželis

Vilniaus šiaurinėje dalyje esančiuose Bajoruose bus statomas naujas darželis. Vilniaus savivaldybė pasirašė 3,92 mln. eurų rangos sutartį su viena didžiausių šalies statybų bendrovių „Irdaiva“.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2018, 1:09 PM

Bajorų kelyje planuojamame darželyje bus įrengtos patalpos 14-kai grupių su pagalbinėmis patalpomis, du keltuvai ir liftas, privažiavimo kelias, takai ir žaidimų aikštelės. Taip pat bus statoma transformatorinė, inžineriniai tinklai, atliekami kiti darbai.

Savivaldybės skelbtame darželio statybos konkurse mažiausią 3,89 mln. eurų kainą siūlė bendrovių „HSC Baltic“ ir „Hidrostatyba“ konsorciumas, tačiau jo atstovai neatvyko pasirašyti sutarties. Konkurse taip pat dalyvavusi įmonė „Jungtiniai Projektai“ darbus siūlė atlikti už 4,36 mln. eurų, „Eikos statyba“ - 4,38 mln. eurų, „Infes“ - 4,46 mln. eurų, „Panevėžio statybos trestas“ - 4,53 mln. eurų.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius pernai rugpjūtį pristatė planus sostinėje įkurti du naujus katalikiškus vaikų darželius, o vienas jų turėtų įsikurti Bajoruose.

Šiemet kovą savivaldybė paskelbė, kad jau rugsėjį duris atvers šeši moduliniai darželiai, kuriuos galės lankyti 630 vaikų, tačiau jie kol kas nėra įrengti. Tuomet taip pat teigta, kad projektuojami nauji darželiai Pilaitėje ir Pašilaičiuose.

Liepos pabaigoje skelbta, kad šiemet į sostinės darželių grupes priskirta apie 8,4 tūkst. vaikų, eilės į savivaldybės darželius dar laukia apie 1,9 tūkst. vaikų, tuo metu įstaigose yra dar apie 500 laisvų vietų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.