A. Ramanausko-Vanago atminimą paniekinusiam politikui apkalta artėja

Dėl Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą paniekinusio Klaipėdos tarybos nario Viačeslavo Titovo bus kreipiamasi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą (LVAT).

V.Titovas tebesijaučia nenusižengęs.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Titovas tebesijaučia nenusižengęs.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2018, 8:51 AM, atnaujinta Aug 25, 2018, 8:56 AM

Kad yra pagrindo kreiptis į teismą ir išsiaiškinti, ar Lietuvos rusų sąjungai priklausantis V.Titovas sulaužė tarybos nario priesaiką, vakar nutarė septynių Klaipėdos tarybos narių apkaltos komisija.

Aistros dėl V.Titovo kalbų kilo prieš mėnesį tariantis dėl A.Ramanausko-Vanago atminimo įamžinimo Klaipėdoje, kur būsimasis partizanų vadas studijavo 1937–1939 metais.

Tarybos narys nepritarė siūlymui pagerbti kovotoją, nes esą partizanų vadas susijęs su maždaug 8 tūkst. žmonių mirtimi.

Jis aiškino, kad remiasi 1957 metų Lietuvos SSR Aukščiausiojo teismo sprendimu, kuriame nurodyti teiginiai neva nėra paneigti.

Vakar V.Titovas vėl aiškino, kad reikia atnaujinti A.Ramanausko-Vanago bylos tyrimą, nes jis apie šį žmogų turįs naujų faktų.

Tačiau Lietuvos rusų sąjungos atstovo elgesį svarsčiusi komisija konstatavo, kad visa informacija apie partizanų vadą buvo pateikta Klaipėdos tarybos nariams diskutuojant dėl jo atminimo įamžinimo.

Komisijos išvadoms dar turi pritarti uostamiesčio savivaldybės taryba. Tuomet bus kreipiamasi į LVAT.

Jei teismas nuspręs, kad V.Titovas sulaužė priesaiką, pakaktų dviejų trečdalių tarybos narių balsų ir jis netektų įgaliojimų.

Dar liepos pabaigoje Klaipėdos savivaldybės tarybos etikos komisija vienbalsiai nutarė, kad V.Titovas pažeidė Valstybės politikų etikos kodeksą.

Visa komisijos medžiaga perduota Klaipėdos apygardos prokuratūrai, kuri yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl mirusiojo atminimo paniekinimo.

Tuomet etikos sargai nusprendė, kad neetiškai pasielgė ir per piketą prie savivaldybės V.Titovą kvietiniais miltais apipylęs tarybos narys liberalas Audrius Vaišvila.

Po miltų atakos priblokštas, bet greitai atsitokėjęs Lietuvos rusų sąjungos narys iškėlė į viršų du pirštus ir keliskart sušuko: „Mes nugalėsime!“

Tiek anksčiau, tiek vakar V.Titovas nepripažino, kad sulaužė tarybos nario priesaiką, ir jaučiasi politiškai persekiojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.