Prie Bronislovo Lubio kapo – netikėtos aistros B. Lubio našlė prie vyro kapo papiktino Plungę

Kovo 11-osios Akto signataro, buvusio premjero ir verslininko Bronislovo Lubio našlė Lyda Lubienė savo poelgiu prie sutuoktinio kapo papiktino Plungę.

 Plungiškių parodyta pagarba velioniui, labai nepatiko jo našlei L.Lubienei. <br> lrytas.lt nuotr. koliažas. 
 Plungiškių parodyta pagarba velioniui, labai nepatiko jo našlei L.Lubienei. <br> lrytas.lt nuotr. koliažas. 
Šis vainikas, kuriuo plungiškiai praėjusį šeštadienį pagerbė B.Lubį, kitą dieną atsidūrė šiukšlių konteineryje.
Šis vainikas, kuriuo plungiškiai praėjusį šeštadienį pagerbė B.Lubį, kitą dieną atsidūrė šiukšlių konteineryje.
Atrodo, kad L.Lubienei nebuvo miela jos velioniui vyrui parodyta pagarba.
Atrodo, kad L.Lubienei nebuvo miela jos velioniui vyrui parodyta pagarba.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 1, 2018, 6:17 AM, atnaujinta Sep 2, 2018, 7:48 AM

Plungės garbės piliečio B.Lubio gimtasis miestas ūžia: prieš savaitę miesto kapinėse pasirodžiusi jo našlė L.Lubienė į šiukšlių konteinerį išmetė išvakarėse ant Lubių šeimos kapo Plungiškių draugijos padėtą vainiką ir į vazą pamerktas rožes.

„Gal vainikas nepatiko, gal gėlės ne tos. Bet kam reikėjo paniekinti miesto gyventojų B.Lubiui išreikštą pagarbą?“ – tokio poelgio nesupranta buvęs signataro kaimynas Rimantas Bendorius.

Atminimą pagerbė vainiku

Praėjusį šeštadienį Plungėje buvo paskelbta tarptautinio Mykolo Oginskio muzikos festivalio pradžia – per atidarymą ne kartą skambėjo ir garsaus kraštiečio B.Lubio vardas.

Būtent jo iniciatyva šis festivalis atsirado ir iš pradžių buvo finansuojamas.

B.Lubiui, kuris mirė prieš septynerius metus, spalio 8 dieną būtų sukakę 80 metų.

Todėl prieš festivalio atidarymo iškilmes B.Lubio atkurtos Plungiškių draugijos ir jo vadovautos Pramonininkų konfederacijos vardu ant miesto garbės piliečio kapo buvo padėtas vainikas, perjuostas trispalve juosta, o į vazą pamerkta didelė puokštė raudonų rožių.

Pagerbimo iškilmėse dalyvavo nemažai Plungės gyventojų, politikų.

Nespėjusi ateiti į kapines, kai buvo dedamas vainikas, vakare atskubėjusi juo pasigrožėjo ir 76 metų Aldona Lubienė – B.Lubio brolio Andriaus našlė. Jos vyras taip pat palaidotas šiame kape.

Susitiko prie kapo

Kitą dieną po pietų A.Lubienė su drauge atėjo į kapines norėdama vainiku papuoštą kapą nufotografuoti atminimui.

Tačiau nei vainiko, nei pamerktų gėlių ant kapo ji neberado. Prie Lubių šeimos kapavietės palinkusi L.Lubienė jau buvo baigianti persodinti gėles ir medelius.

„Ji atrodė suirzusi, todėl nenorėdama aštrinti situacijos nebeklausiau, kodėl ji taip pasielgė. Vis tiek nieko nebepakeisi“, – vakar kalbėdama su „Lietuvos rytu“ atsiduso A.Lubienė.

Ji iki B.Lubio mirties prižiūrėjo šią kapavietę, kurioje palaidotas jos vyras bei jo tėvai.

Tik mirus garsiajam vyro broliui plungiškė sužinojo, kad dar būdamas gyvas jis išreiškė savo valią būti palaidotas Plungėje, savo šeimos kape.

„Kaip kapavietės prižiūrėtoja aš brolienei daviau leidimą laidoti jos vyrą. Nuo tada kapą jau prižiūri L.Lubienė: ji statė paminklą, pagal save pertvarkė kapavietę.

Nuo to laiko aš tik ateinu nuravėti kapavietės, palaistau augalus“, – pasakojo A.Lubienė.

Suerzino parodyta pagarba?

Čia palaidotų abiejų brolių Lubių našlės tarpusavyje dar persimetė keliais žodžiais.

Išeidama iš kapinių A.Lubienė nuo išmesto vainiko nuėmė ir susivyniojusi namo parsinešė trispalvę juostą. Ji nenorėjo, kad plungiškiai atpažintų ant B.Lubio kapo matytą, o po to konteineryje atsidūrusį vainiką.

Plungės gyventojai mano, jog L.Lubienė galėjo susierzinti dėl to, kad anksčiau B.Lubio fondo iš dalies finansuotą Mykolo Oginskio festivalį šiemet parėmė ir jo atidaryme dalyvavo B.Lubio vyriausioji duktė Jūratė Žadeikienė su vyru Romualdu. Tarp jų ir našlės jau keleri metai liepsnoja nesantaika.

Ankstesnį šio festivalio rėmėją – B.Lubio fondą – jam vadovavusi L.Lubienė uždarė praėjusiais metais. Žmonės mano, kad pakviestų festivalio svečių sąrašuose buvusiai, tačiau jame šiemet taip ir nepasirodžiusiai L.Lubienei buvo nemiela šį festivalį rengiančių Plungiškių draugijos jos velioniui vyrui parodyta pagarba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.