Manekenė D. Didžiūnaitytė prieš žūtį italui prasitarė apie didelę kančią

Italas M.Parisi ryžosi parodyti ir D.Didžiūnaitytės jam siųstas žinutes. Angliškai rašytuose laiškuose ne tik prašoma pagalbos, bet ir užsimenama apie sužalojimus.

Manekenė D. Didžiūnaitytė prieš žūtį italui prasitarė apie didelę kančią.
Manekenė D. Didžiūnaitytė prieš žūtį italui prasitarė apie didelę kančią.
 Paskutinėje asmenukėje, kurią pasidarė mįslingai atsidūrusi Klaipėdoje, D.Didžiūnaitytė atrodė labai pasikeitusi.
 Paskutinėje asmenukėje, kurią pasidarė mįslingai atsidūrusi Klaipėdoje, D.Didžiūnaitytė atrodė labai pasikeitusi.
Manekenė italui nusiuntė ir kojų nuotrauką.
Manekenė italui nusiuntė ir kojų nuotrauką.
 „Mane labai sukrėtė suvokimas, kad Dovilė kentėjo prieš mirtį“, – teigė manekenės mama Daiva.<br> Asmeninio albumo nuotr. 
 „Mane labai sukrėtė suvokimas, kad Dovilė kentėjo prieš mirtį“, – teigė manekenės mama Daiva.<br> Asmeninio albumo nuotr. 
Po J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymo D.Didžiūnaitytė turėjo grįžti į Milaną tęsti sėkmingos karjeros.<br> Asmeninio albumo nuotr. 
Po J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymo D.Didžiūnaitytė turėjo grįžti į Milaną tęsti sėkmingos karjeros.<br> Asmeninio albumo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-09-02 06:30, atnaujinta 2018-09-02 21:25

I-ąją teksto dalį galite perskaityti čia. 

Italas M.Parisi ryžosi parodyti ir D.Didžiūnaitytės jam siųstas žinutes. Angliškai rašytuose laiškuose ne tik prašoma pagalbos, bet ir užsimenama apie sužalojimus.

„Mano kūnas pilnas mėlynių ir beveik sulaužytos mano kojos. Nors dabar esu saugi, bet nežinau, kaip grįžti į normalų gyvenimą.

Aš matau, kaip mano gyvenimas eina į dugną. Aš nebegaliu savęs valdyti“, – vienoje paskutinių žinučių, išsiųstų žūties išvakarėse iš Klaipėdos į Milaną ilgamečiam agentui, rašė manekenė.

Teismo medicinos specialistų atlikta DNR ekspertizė patvirtino, kad prieš pat mirtį su manekene buvo intymiai santykiaujama. Tikėtina, kad buvo naudojama prievarta, nes tai darė ne tas pats vyriškis, su kuriuo ji atvyko į Klaipėdą.

Nuotraukoje – mėlynės

D.Didžiūnaitytės italui siųstose žinutėse kalbama ir apie alkoholį, narkotikus.

Žuvusiosios kraujo tyrimai parodė, kad ji buvo stipriai paveikta kelių rūšių narkotikų. Tarp jų – ir gama hidroksibutirato (GHB), dar vadinamo oksiku arba prievartavimo narkotiku.

Manekenės artimieji neabejoja, kad ji ne pati pirko narkotikus. Iš Vilniaus į Klaipėdą mergina išvyko be grynųjų pinigų ir be banko kortelių. Ji turėjo tik mažą rankinę ir telefoną.

Tragedijos išvakarėse lietuvė nusiuntė buvusiam agentui į Milaną ir savo žodžių įrodymą – asmenukę, kurioje matyti lovoje apnuogintos kojos, gausiai nusėtos mėlynėmis. D.Didžiūnaitytė pažadėjo kuo greičiau nuskristi į Milaną, o M.Parisi ruošėsi ten jai padėti.

Italas nenujautė, kad padėtis Klaipėdos viešbutyje yra labai dramatiška ir jis jau niekada nepamatys talentingos, reto grožio globotinės, kuriai buvo žadama puiki karjera.

Paskelbė graudų laišką

Į Klaipėdą D.Didžiūnaitytę nusivežęs prodiuseris, kuriam pareikšti įtarimai dėl privedimo prie savižudybės ir narkotikų platinimo, viešai kalbėjo ne tik apie tariamą manekenės jausmų dramą.

R.Pinikas delfi.lt teigė, kad jautėsi ne mažiau sutrikęs nei Dovilė – su ja laiką leido kaip pora, buvo nusprendęs skirtis su žmona.

Bet iš karto po tragedijos jis kalbėjo kitaip – esą jokių santykių su manekene neplanavo, norėjo kuo greičiau susigrąžinti šeimą.

R.Pinikas neseniai socialiniame tinkle kreipėsi į draugus: „Nėra dienos, kad man neskaudėtų širdies, kiekvieną dieną jaučiu didelę moralinę atsakomybę, kad susiklostė tokia situacija.

Kiekvieną dieną galvoju apie tą nelaimingą atsitikimą ir mokausi gyventi toliau.“

Prodiuseris viešame laiške nė žodžiu neužsiminė, kokius jausmus išgyveno D.Didžiūnaitytė ir ką ji patyrė paskutinę gyvenimo dieną.

O į „Lietuvos ryto“ žurnalistės paštą atskriejo ankstesnių manekenės nuotraukų, kuriose neva taip pat matyti viena kita mėlynė. Visos nuotraukos be artimųjų žinios paimtos iš jos „Instagram“ puslapio.

Taip buvo bandoma įpiršti versiją, kad kojas manekenė susižalojo pati.

Merginą purtė ir apšaukė

Lemtingąją lapkričio 20-ąją viešbučio kambaryje su D.Didžiūnaityte buvo ir medikas rezidentas Aivaras Miltenis, draugų vadinamas Daktaru. Žurnalistai ne kartą nesėkmingai bandė ji pakalbinti.

A.Miltenis neva buvo iškviestas išblaivinti manekenės – prijungti lašelinės.

Bet tikslas greičiausiai buvo kitas. Iš prodiuserio telefono tą savaitę jam buvo atskriejusi žinutė – kvietimas į viešbutį, kur esą yra atvykusių mergaičių iš Vilniaus.

Lapkričio 20-ąją A.Miltenis atvyko po pietų. Jis davė R.Pinikui pinigų. Šis išėjo, po to kelis kartus buvo grįžęs.

Gali būti, kad pinigai buvo skirti kokainui. Teismo medicinos ekspertai žuvusiosios kraujyje rado ir šių narkotikų.

Tačiau kodėl prireikė duoti manekenei ir „oksiko“, vadinamojo prievartavimo narkotiko? Galbūt ji pasakė „ne“ intymiems santykiams su dar vienu vyru ir ėmė suvokti, kad prieš ją panaudota prievarta?

„Oksiko“ buvo įpilta į dvi taures. Vieną jų išgėrė manekenė, kita liko nepaliesta.

Vakare įvyko konfliktas. Vienas kambaryje buvusių vyrų su manekene buvo lovoje, o kitas įėjo ir ėmė šaukti, ją purtyti ir vyti lauk. Tariamas pavydas greičiausiai buvo tik suvaidintas.

Apšaukta manekenė svirduliuodama ir turbūt verkdama išėjo iš kambario. Netrukus ji grįžo pasiimti striukės. Rankoje mergina laikė telefoną „iPhone 7 Plus“. Kai ji išėjo į koridorių, telefono ekranas nušvito – matyt, ketino skambinti, prašyti skubios pagalbos.

„Ištėkšiu ją lauk“, – pasakė vienas kambaryje buvusių vyrų.

Paskui merginą nuskubėjo R.Pinikas. Koridoriuje nuskambėjo vyriškas balsas: „Ateik čia na.., kur tu eini bl...“

Po kurio laiko buvo ištarta dar viena frazė: „Gyvenimo nėra na...“

Kambarį skubėjo sutvarkyti

„Tame kambaryje vyko dūzgės, kuriose dalyvavo Dovilė ir Aivaras. Nežinau, kas įvyko balkone, – gal ji rūkė cigaretę ir persisvėrė. Man atrodo, įvyko nelaimingas atsitikimas“, – „Lietuvos rytui“ teigė R.Pinikas.

Tada kodėl taip skubiai buvo tvarkomas kambarys? Kol manekenės kūnas gulėjo ant grindinio prie viešbučio, kambaryje nuo lovos buvo nuimta paklodė, išplautos stiklinės, nuvalytas stalas.

Vienas vyrų nuskubėjo prie manekenės kūno ir norėjo paimti jos telefoną. Tačiau to padaryti neleido liudininkas, kuris jau buvo iškvietęs medikus ir pareigūnus.

Netrukus iš viešbučio išėjo kitas vyriškis. Rankose jis nešėsi ryšulį, panašų į susuktą paklodę.

Vyras nė nestabtelėjo prie kūno – papustė padus.

Vėliau vienos Klaipėdos kavinių svečiai girdėjo, kaip vyras, labai panašus į mediką, pasakė: „Jis ją stopudovai išmetė.“

Sukrėtė suvokimas apie kančią

R.Pinikas viešai taip pat aiškino, kad nesėkmingai bandė susisiekti su manekenės artimaisiais, parašė jiems laišką.

„R.Pinikas man net užuojautos nepareiškė, tik pakvietė mane į draugus feisbuke. Jo ir A.Miltenio veiksmai su mano dukra puikiai juos apibūdina. Tai žiaurūs, protingi cinikai. Aš bandžiau suvokti, kaip mano dukra jautėsi paskutinėmis gyvenimo valandomis ir minutėmis, kai su ja buvo baisiai elgiamasi. Labai sukrėtė suvokimas, kad ji kentėjo prieš mirtį. Tokio sukrėtimo nelinkėčiau nė vienai kitai motinai“, – kalbėjo D.Didžiūnaitytės motina Daiva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.