S. Skvernelis apie S. Jakeliūną: jo reputacija neabejoju

Seimo opozicijai prabilus apie Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno galimą spaudimą Konstituciniam Teismui (KT), premjeras Saulius Skvernelis sako, kad spaudimo nebuvo daroma, ir jis neabejoja komiteto pirmininko reputacija.

Valstiečiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valstiečiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 11:09 AM

„Komiteto pirmininkas turi teisę eiti į bet kurią instituciją, bet kuriais klausimais kalbėti, o tartis dėl konkrečios bylos niekas negali eiti. Kiek žinau iš komiteto pirmininko, iš KT pareiškimo, kad tai nebuvo daroma. Yra didelis skandalas tas, kaip dabar aiškėja, kad privačių pensijų fondų pasamdytų teisininkų parengtas dokumentas tapo Seimo narių kreipimosi pagrindu, iš esmės nukopijuotu.

Tai čia jau galima kalbėti apie įtaką ir poveikį Seimo nariams, ar jie atstovauja rinkėjams, ar jie atstovauja labai konkrečioms privačioms struktūroms“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas tvirtina, kad pasitiki S. Jakeliūnu ir neabejoja jo reputacija.

„Aš pasitikiu šituo žmogumi, tai yra principingas, sąžiningas žmogus ir jo reputacija niekada neturėjau galimybės suabejoti ir toliau neabejoju“, – sakė S. Skvernelis.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Gintarė Skaistė ir Stasys Šedbaras kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl parlamentaro Stasio Jakeliūno veiklos. Parlamentarai pažymi, kad tokio precedento, jog Seimo narys bandytų daryti spaudimą prieš pradedant nagrinėti bylą, Lietuvoje nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.