STT duomenys: 37 LRT darbuotojai susiję su aštuoniais viešųjų pirkimų laimėtojais

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) veiklą tirianti komisija ketvirtadienį sulaukė Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovų. Jie paviešino jų surinktus duomenis, kurie parodė, kad 37 LRT darbuotojai yra susiję su aštuonių juridinių asmenų, laiminčių viešiuosius pirkimus, darbuotojais.

LRT veiklą tiriančios komisijos pirmininkas A.Nekrošius. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
LRT veiklą tiriančios komisijos pirmininkas A.Nekrošius. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 3:01 PM, atnaujinta Sep 20, 2018, 3:03 PM

Būtent ketvirtadienį Seimas leido LRT komisijai pratęsti savo veiklą iki spalio 8 dienos.

STT skyriaus viršininkas Raimondas Venckus komisijos nariams pristatė informaciją į gautus paklausimus. Į komisijos klausimą dėl LRT darbuotojų ir viešųjų pirkimų laimėtojų ryšių, STT atstovas atsakė gana išraiškingais statistikos duomenimis.

„Per 2015-2018 metus, kuriuos mes duomenis patys turėjome, buvo nustatyta, kad 37 LRT darbuotojai, buvo ar yra, giminystės, santuokos ar svainystės ryšiais susiję su 8 juridinių asmenų, viešųjų pirkimų laimėtojų, 43 darbuotojais“, – tokią informaciją pateikė STT atstovas R.Venckus.

Jis teigė, kad komisijai pateiktame dokumente bus pateiktos konkrečios LRT ir viešųjų pirkimų laimėtojų darbuotojų pavardės.

„Pagal pateiktus duomenis, 2014-2017 metų, buvo pasirašytos 2736 sutartys, kurias apžvelgę ir įvertinę, iš jų išrinkome tiekėjus, kurie pasirašė daugiau, nei 15 sutarčių, ir tai sudaro daugiau, nei 11 procentų visų pasirašytų sutarčių“, – skaičius vardijo STT atstovas.

„Iš tų 14 juridinių asmenų, nuo 16 iki 54 sutarčių buvo sudaryta, 9 tiekėjai yra buvę, arba yra giminystės, santuokos ir svainystės ryšiais susiję su LRT darbuotojais“, – LRT komisijai pasakojo jis. Agnė Širinskienė STT atstovų klausė, ar galima viešinti konkrečias pavardes ir ryšius. STT atstovas teigė, kad tai neturėtų būti daroma.

STT atstovas, paklaustas, ar tokių skaičių reikėtų išsigąsti, teigė, kad sunku į tai atsakyti. „Mano patirtis tarnyboje yra 10 metų. Ir ši situacija man šoko nesukėlė. Būna ir blogiau“, – teigė R.Venckus.

Laikinąją tyrimo komisiją Seime nuspręsta įkurti šių metų sausį ir pavedė jai atlikti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) valdymo, finansinės bei ūkinės veiklos parlamentinį tyrimą.

Komisija įpareigota ištirti 12 klausimų dėl racionalaus valstybės biudžeto lėšų naudojimo, palyginimo su nacionaliniams transliuotojams taikoma europine praktika, LRT veiklos atskaitingumo, viešumo garantijos, viešųjų pirkimų ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.