Po pareiškimų apie Vygaudą Ušacką – įspėjimas Žygimantui Pavilioniui

Konservatorių priežiūros komitetas Žygimantą Pavilionį pripažino pažeidus partijos įstatus būti tolerantiškam.

 Įvertinti Ž. Pavilionio (dešinėje) elgesį prieš savaitę paprašė pats V. Ušackas. <br> lrytas.lt montažas.
 Įvertinti Ž. Pavilionio (dešinėje) elgesį prieš savaitę paprašė pats V. Ušackas. <br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2018, 7:09 PM

Tai antradienį konstatavo Tėvynės sąjungos – Lietuvos kirkščionių demokratų (TS–LKD) Priežiūros komitetas, skyręs Ž. Pavilioniui įspėjimą dėl pasisakymų apie partijos kolegą Vygaudą Ušacką, siekiantį konservatorių nominacijos kandidatuojant į prezidentus.

„Ž. Pavilionis pažeidė TS–LKD įstatų nuostatas būti tolerantiškam kitų partijos narių atžvilgių ir nedaryti žalos partijos reputacijai. Jam skirtas įspėjimas ir rekomenduota ateityje vengti tokio bendravimo būdo ir formos“, – BNS sakė komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

Įvertinti Ž. Pavilionio elgesį prieš savaitę paprašė pats V. Ušackas. Anot jo, rinkimuose nedalyvauti nutaręs TS–LKD Prezidiumo narys Ž. Pavilionis pavadino jį prorusišku kandidatu“ bei „grėsme partijai ir Lietuvai“. Šiuos kolegos žodžius V. Ušackas vadino „atviro šmeižto ir puse lūpų išsakomų insinuacijų kampanija“.

Ž. Pavilionis praėjusią savaitę paskelbė pasitraukiantis iš pirminių TS-LKD kandidato į prezidentus rinkimų ir nurodė, kad būtina veikti išvien, norint „įveikti valdančiųjų konstruojamą oligarchinę piramidę, jau šiuo metu įvairių kandidatų lūpomis skelbiančią apie nuolaidas Kremliui bei siekiančią mus suskaldyti“.

„Rinksimės tolesnę Lietuvos kryptį ir tas pasirinkimas bus labai svarbus: tęsti laisvės, vakarietiškos demokratijos kryptį, kuria Lietuva, neišduodama savo vertybių, žengė visu Nepriklausomybės laikotarpiu, arba rizikuoti viskuo ir, išrenkant pragmatizmo bei dialogo su Rusija šalininką, atsiverti Kremliaus įtakai Lietuvoje aukščiausiu lygiu“, – pranešime spaudai taip pat teigė parlamentaras.

Ž. Paviliono kandidatūrą pirminiuose rinkimuose buvo iškėlę 34 TS-LKD skyriai, V. Ušacko – 27.

37 TS-LKD skyriai yra iškėlę parlamentarės, buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės, ekonomisto Gitano Nausėdos kandidatūrą – 28 skyriai.

Dalyvavimą lapkritį vyksiančiuose partijos pirminiuose rinkimuose patvirtino I. Šimonytė ir V. Ušackas. G. Nausėda pirmadienį pranešė nedalyvausiantis TS-LKD kandidatų atrankoje.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.