Po opozicijos blokuotų įstatymų priėmimų, V. Pranckietis linkęs taikytis

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ pakomentavo situaciją, kai antradienio Seimo posėdžio metu keli įstatymai buvo blokuoti, nes opozicija ištraukė korteles ir savo nuomonės neišreiškė. Taip buvo sustabdytas valdančiųjų noras padidinti Seimo pirmininko pavaduotojų skaičių iki 6, taip pat ir politinių partijų finansavimo pakeitimas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 8:31 AM, atnaujinta Sep 26, 2018, 8:37 AM

Seimo vadovo teigimu, tokią situaciją būtų galima išspręsti, jei būtų suteikiama papildoma Seimo pirmininko pavaduotojo kėdė.

„Ta situacija yra tokia, kad nebalsavimas Seime yra savo darbo neatlikimas. Kai Seimo narys neišreiškia jokios nuomonės, o blokuoja sprendimus, tai nėra darbas. O dėl lenkų, jie sakė, kad nenori didinti biudžeto išlaidų. O dėl pavaduotojų, manau, kad daug daugiau prisidėti prie veiksmų atlikimo rezultatyvumo, jei dar skirtume opozicijai vieną Seimo pirmininko pavaduotoją“, – „Žinių radijo“ eteryje galimu pykčių sprendimų būdu dalijosi V.Pranckietis.

Jis taip pat pripažino, kad vienuolikos valdančiųjų taip pat nebuvo Seimo salėje. „Ir dėl to pritrūko balsų, turiu pripažinti“, – aiškino Seimo vadovas.

Paklaustas, ar dar vienas Seimo pirmininko pavaduotojas, renkamas iš opozicijos atstovų, išspręstų situaciją, Seimo pirmininkas teigė, kad jo manymu, „tai atneštų daugiau taikos“, – prognozavo V.Pranckietis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad papildoma Seimo pirmininko pavaduotojo kėdė bus suteikia „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai, dėl to, kad jie sutartimi nusprendė palaikyti valdančiųjų pasiūlymus. Irena Degutienė yra vienintelė opozicijos atstovė Seimo pirmininko pavaduotojų komandoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda