Advokatai – abiejose barikadų pusėse

Dviejų konfliktuojančių šalių interesus ginti bandę advokatų kontoros „Glimstedt“ nariai Linas Sesickas ir Lina Zubovienė užsidirbo drausmės bylą. Ją iškėlė Lietuvos advokatūros advokatų taryba (LAAT).

Lietuvos advokatūros advokatų tarybos sprendime pažymėta, kad advokatams turėtų būti taikomi griežtesni atidumo, atsargumo ir rūpestingumo reikalavimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos advokatūros advokatų tarybos sprendime pažymėta, kad advokatams turėtų būti taikomi griežtesni atidumo, atsargumo ir rūpestingumo reikalavimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 7:07 PM

Ginčas kilo šių metų pavasarį, kai Šiaulių savivaldybė susirėmė su Šiaulių areną valdančia įmone „Pramogų sala“.

Paaiškėjo, kad koncesininko interesams atstovaus advokatų kontoros „Glimstedt“ teisininkas L.Sesickas.

Ši aplinkybė nemaloniai nustebino ne vieną, nes būtent ši teisininkų kontora dar 2005 metais buvo pasamdyta Šiaulių miesto savivaldybės, kad padėtų parengti koncesijos sutartį.

Pasak Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Bartulio, už koncesijos sutarties parengimą šiai kontorai buvo sumokėtas dosnus 26,7 tūkst. eurų atlygis.

Todėl dabar Šiaulių savivaldybės atstovus pribloškė, kai „Glimstedt“ teisininkai perėjo į kitą barikadų pusę.

Mat toks elgesys prasilenkia tiek su Etikos kodeksu, tiek su Advokatūros įstatyme įteisintomis teisės normomis.

Informavę Lietuvos advokatūrą Šiaulių vadovai pažymėjo, kad nėra išdavę ir neketina išduoti leidimo advokatų kontorai „Glimstedt“ atstovauti „Pramogų salos“ interesams.

Pareiškėjai pažymėjo, kad tokiu elgesiu teisininkai pažeidžia ne tik informacijos konfidencialumo principą, bet ir profesinės etikos reikalavimus.

Lietuvos advokatūros advokatų tarybos sprendime pažymėta, kad advokatams turėtų būti taikomi griežtesni atidumo, atsargumo ir rūpestingumo reikalavimai.

Vienas pamatinių veiklos principų yra lojalumas klientui ir interesų konflikto vengimas, kad patikėti duomenys nebūtų atskleisti ir panaudoti priešingai buvusio kliento interesams.

Išaiškinta, kad „Glimstedt“ advokatai L.Sesickas ir L.Zubovienė privalėjo atsisakyti įmonės „Pramogų sala“ pavedimo veikti prieš buvusį klientą, nebent būtų gavę Šiaulių savivaldybės sutikimą.

Sprendime iškelti drausmės bylą abiem vilniečiams teisininkams pažymėta ir tai, kad kliento jiems patikėtos informacijos slaptumui negali būti taikomas senaties terminas.

Už etikos kodekso nuostatų ir Advokatūros įstatymo nepaisymą advokatai net gali prarasti mantiją.

Šiaulių miesto savivaldybės vadovai apie advokatų kontoros „Glimstedt“ teisininkų skandalingą elgesį netrukus žada informuoti Lietuvos savivaldybių asociaciją ir jos nares.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.