Po tragedijos Palangos sanatorijoje – vis dar neįmintos mirties mįslės

2018 m. rugsėjo 27 d. 12:55
Žmogų nužudė ar tik sumušė, o jis mirė dėl dar nenustatytų priežasčių? Tokį rebusą vis dar sprendžianti Klaipėdos apygardos prokuratūra buvo priversta paleisti suimtą įtariamąjį.
Daugiau nuotraukų (1)
26 metų telšiškį teismas buvo leidęs suimti dešimčiai parų.
Prokurorai tikėjosi, kad per tą laiką ekspertai jau galės nurodyti, dėl kokios priežasties vienoje Palangos sanatorijoje rugsėjo 11 dieną mirė čia gydęsis judėjimo negalią turintis 42 metų Klaipėdos rajono gyventojas.
Bet paaiškėjo, kad į Vilnių išsiųstų mėginių histologinių tyrimų rezultatų gali tekti laukti ir 3 mėnesius. Be jų ekspertai nesiryžta vienareikšmiškai atsakyti, kokia žmogaus mirties priežastis.
Nežinodama, ar suimtajam galima pareikšti galutinį įtarimą nužudymu, prokuratūra nutarė jį paleisti į laisvę. Telšiškiui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir paimti asmens dokumentai.
Tyrėjams abejonių nekelia, kad Klaipėdos rajono gyventojas buvo sumuštas. Ekspertai nustatė ne tik veido, bet ir viso kūno muštinių sužalojimų.
Tačiau lavoną ištyrę ekspertai suabejojo, ar patirti sužalojimai galėjo sukelti žmogaus mirtį.
Telšiškis buvo sulaikytas po to, kai ryte jo kambaryje buvo aptiktas kitame kambaryje gyvenusio judėjimo negalią turėjusio ligonio lavonas. Paaiškėjo, kad abu vyrai šiame kambaryje iš vakaro girtavo, o neįgalus svečias esą pasiliko nakvoti telšiškio kambaryje.
Telšiškis kaltę iki šiol neigia. Tyrėjams jis aiškina, kad užmigęs savo lovoje, o ryte svečią rado iškritusį iš neįgaliojo vežimėlio.
Kol laukiama ekspertų žodžio, tyrėjai toliau renka įrodymus. Manoma, kad tarp greičiausiai susikivirčijusių neblaivių vyrų turėjo vykti garsus barnis, turėjo būti girdimos sumuštojo dejonės, tad buvo apklausti netoli telšiškio kambario gyvenę sanatorijos klientai.
Sunkią galvos traumą patyręs ir ne kartą operuotas, taip pat negalią turintis telšiškis išgėręs pasižymėdavo agresyviu elgesiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.