Švietimo ir mokslo ministrei – mokytojų antausis: nušvilpė per koncertą

Internete plinta įrašas, kai trečiadienį per koncertą, skirtą pagerbti mokytojams, buvo nušvilpta švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Spalio 3 d. vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko koncertas, skirtas Tarptautinei mokytojų dienai. Jo metu sveikinamąją kalbą sakė ir ministrė J.Petrauskienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Spalio 3 d. vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko koncertas, skirtas Tarptautinei mokytojų dienai. Jo metu sveikinamąją kalbą sakė ir ministrė J.Petrauskienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-04 17:49, atnaujinta 2018-10-04 18:46

Spalio 3 d. vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko koncertas, skirtas Tarptautinei mokytojų dienai. Jo metu sveikinamąją kalbą sakė ir ministrė J.Petrauskienė.

„Didelė garbė, didelė atsakomybė sveikinti mokytojų bendruomenę su Tarptautine mokytojo diena“, – kalbą pradėjo ministrė.

Dar net neįpusėjus sveikinimo žodžių pasigirdo švilpimas. J.Petrauskienė tęsė.

„Visuomenė keičiasi taip, kaip keičiasi švietimas“, – sakė ministrė.

Po to vėl pasigirdo švilpimas, o drauge – ir plojimai.

Kai ministrė pradėjo kalbėti apie rugsėjį pasitinkančius pokyčius, vėl pasigirdo švilpimas, aidėjo ir skanduojamas žodis „Gėda“.

Trumpam nutilusi J.Petrauskienė užbaigė kalbą: „Sveikinu Jus, linkiu spinduliuoti savo akyse pasitikėjimą, kurį perduodate jaunajai kartai. Su profesine švente“.

Šiemet daug aistrų ir nepasitenkinimo mokytojų bendruomenėje sukėlė įvedamas etatinis apmokėjimas. Nemažai mokytojų, jau gavę pirmąjį atlyginimą, sakė, kad užmokestis sumažėjo, o darbo padaugėjo. Tiesa, yra mokyklų, kuriose ir alga, ir krūvis augo: ir keliasdešimt, ir net 300 eurų.

Pedagogai ne kartą pabrėžė besirengiantys streikui. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.