R. Karbauskis prabilo apie J. Petrauskienės postą

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad valdančiųjų planuose nėra sumanymo reikšti nepasitikėjimą švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene.

Jurgita Petrauskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgita Petrauskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 11:20 AM

„Mes galime reikšti nepasitikėjimą, bet tokio sumanymo tikrai nėra. Tas yra nesvarstoma, gal opozicija turi tokį sumanymą, mes to nežinome“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jeigu VTEK priimtų nepalankų J. Petrauskienei sprendimą, R. Karbauskio teigimu, spręsti turėtų premjeras, o ne Seimas. „Premjeras darys kažkokį sprendimą, tai yra ne Seimo reikalas atleisti“, – sakė R. Karbauskis.

Kalbas apie tai, kad ministrė J. Petrauskienė neturi šansų išsilaikyti poste, R. Karbauskis pavadino „gandais, kuriuos skleidžia opozicija“.

Pasak jo, yra pradėtos didelės reformos, gal ne viskas vyksta taip sklandžiai, kaip norėtųsi.

„Jeigu mes kalbame apie etatinį mokytojų apmokėjimą, (...) iš tikrųjų labai daugelyje mokyklų ir daugelyje vietovių tas padidėjimas atlyginimų yra aiškus ir akivaizdus, ir tas pripažįstama. Jeigu mes turime teigiamus faktus, vadinasi, tai nėra reforma, kuri buvo klaidingai suprojektuota. Tiesiog paprasčiausia trūksta kažkokios komunikacijos, išaiškinimo. (...) Aš apgailestauju, kad tai užima tiek daug laiko, kol visa tai išsispręs, tie neaiškumai vienoje ar kitoje vietovėje“, – sakė R. Karbauskis.

Jo įsitikinimu, sprendimai skirti papildomų lėšų mokytojų algoms tikrai padidins pedagogų atlyginimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.