Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas: „Jei padariau klaidų, savo vietos nesilaikysiu“

Vyriausybės kanceliarija pradėjo vidinį tyrimą dėl premjero Sauliaus Skvernelio patarėjo Skirmanto Malinausko elgesio. Apie tai praneša naujienų portalas 15min.lt. Tai daroma po to, kai laidoje „DELFI Dėmesio centre“ patarėjas konkrečiai įvardijo laiką, kada yra ištrintas Vyriausybės pasitarimo įrašas. Jame ministrų kabinetas svarstė ar žurnalistams reikia atverti Registrų centro duomenis. Patarėjas minėtoje laidoje įvardijo, kad įrašai, pagal reglamentą yra trinami penktadieniais 23 valandą. Dėl šios informacijos paviešinimo ir yra pradedamas tarnybinis tyrimas.

Premjero patarėja steigė, kad jei padarė klaidų, atsistatydins.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjero patarėja steigė, kad jei padarė klaidų, atsistatydins.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjero patarėja steigė, kad jei padarė klaidų, atsistatydins.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjero patarėja steigė, kad jei padarė klaidų, atsistatydins.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2018, 3:00 PM, atnaujinta Oct 12, 2018, 3:04 PM

Apie tyrimą buvo informuotas

S.Malinauskas naujienų portalui lrytas.lt teigė buvęs informuotas apie pradėtą tyrimą dėl galimai jautrios informacijos atskleidimo.

„Tai dėl pasisakymo laidoje „Dėmesio centre“. Kiek man yra žinoma, portalo 15min.lt žurnalistas Šarūnas Černiausias kreipėsi į Vyriausybės kanceliariją prašydamas paaiškinti, ar bus pradėtas tyrimas dėl to, kad kalbėdamas laidoje aš paminėjau gana jautrią informaciją: kada, kokią dieną ir kelintą valandą išvalomas Vyriausybės serveris, kur dedami pasitarimų garso įrašai“, – sakė jis.

S. Malinauskas sakė žinantis, kad Vyriausybės ryšių su visuomene skyrius ne kartą įspėjo, kad tokia informacija su visuomene nereiktų dalintis ir niekuomet nebuvo detaliai komentuojama, kaip veikia Vyriausybės informacinės sistemos.

„Suprantu, kad nėra kitos išeities, tik apie tai kalbėti pakankamai detaliai, nes ir tie klausimai yra labai detalūs. Žmonės nori dalyvauti ir matyti, kaip tie serveriai veikia r pan. Ne visada tokios galimybės gali būti, bet kalbėdamas tai paminėjau... Nežinau, koks bus tolimesnis (mano – aut. past.) likimas, jei tyrimas bus pradėtas, aš pateiksiu savo paaiškinimus. Kita vertus, tai pamoka, kad reikia labiau pagalvoti prieš detalizuojant tam tikrą informaciją“, – sakė premjero patarėjas.

S. Malinauskas teigė, kad jam gana keista, kad jo buvę kolegos iš portalo 15min.lt itin detaliai klausinėjo minėtos informacijos, o paskui pagal jų kreipimąsi ir pradėtas tyrimas.

Tikina kėdės nesilaikysiąs

„Valstybės tarnyboje dirbu metus ir neturiu daug patirties. Jei uždarumas yra gerai, tada bus galima komentuoti mažiau. Palauksiu tyrimo pabaigos ir pažiūrėsime. Galiu gauti įspėjimą ar dar kažką, bet juk esu politinio pasitikėjimo tarnautojas ir jei būtų manoma, kad pasisakiau netinkamai, su manimi ir ministras pirmininkas gali atsisveikinti. Nematau čia jokios problemos“, – kalbėjo S. Malinauskas.

Paklaustas, ar vis tik jei susiklostys pats nemaloniausias scenarijus ir jam bus pasiūlyta atsisveikinti, ar jam nebūtų apmaudu, mat informaciją paviešino norėdamas apginti Vyriausybės darbo nuostatas, pašnekovas sakė:

„Puikiai suprantu, kiek yra ribojimų valstybės tarnyboje. Sprendimą turi priimti ministras pirmininkas, tiesą sakant šią savaitę bendravome labai mažai, apsikeitėme tik keliomis žinutėmis. Aš laikausi dviejų principų: jei klausia, reikia sakyti tiesą, o jei reikia paaiškinti, tai daryti reikia maksimaliai išsamiai. Jei bus nutylimi dalykai, žmonėms vėl kils klausimų“, – aiškino S. Malinauskas ir pridūrė, kad šiandien susiklostė tokia situacija, kai pats sulaukė įspėjimo dėl viešosios komunikacijos kenkimo Vyriausybės darbui.

„Esu tarp kūjo ir priekalo. Jei grįžus kancleriui ar ministrui pirmininkui būtų akivaizdu, kad padariau klaidų, aš savo vietos nesilaikiau“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?