Įteikė premijas trims Kauno mokytojams: vaikus jie moko ypatingų dalykų

Trims Kauno pedagogams už jų pasiaukojamą darbą įteiktos tūkstančio eurų Metų mokytojo premijos. Jos jau antrus metus pakeitė statulėles ir garbės raštus.

Premijas pelnė mokytojai G.Grėsius (kairėje), A.Juškauskas (trečias iš kairės) ir I.Ūsienė (ketvirta iš kairės).<br>Organizatorių nuotr.
Premijas pelnė mokytojai G.Grėsius (kairėje), A.Juškauskas (trečias iš kairės) ir I.Ūsienė (ketvirta iš kairės).<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 1:59 PM, atnaujinta Oct 13, 2018, 2:01 PM

Kauno savivaldybė pranešė, kad šiemet premijas pelnė „Ryto“ pradinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Ingrida Ūsienė, J. ir P.Vileišių mokyklos geografijos ir istorijos mokytojas Gediminas Grėsius ir Jėzuitų gimnazijos technologijų mokytojas Albertas Juškauskas.

„Kai kalbame apie geresnio Kauno kūrimą, kartais visai be reikalo pamirštame paminėti mokytojus. Jūs esate tas pagrindas, nuo kurio pradeda augti naujos kartos. O geri ir išsimokslinę žmonės yra būtina sąlyga klestinčiam ir augančiam miestui“, – pabrėžė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pristato Kauną pasauliui

„Noriu pasakyti „ačiū“ visiems mokytojams, kurie buvo mano kelyje, kartu padėkoti mokyklų, kuriose dirbame, vadovams, nes jie leidžia ruošti mokinius ateičiai, o ne praeičiai, ugdant jiems XXI a. gebėjimus bei kompetencijas. Padėkos verti ir visi kolegos mokytojai, kurie įkvepia, padeda bendradarbiauti. Džiaugiuosi, kad galiu pasakoti kitiems žmonėms, kas šiuo metu vyksta mokyklose.

Mūsų pamokose apie Lietuvą jau išgirdo visų žemynų žmonės iki pat Naujosios Zelandijos, o artimiausiu metu sužinos net ir Antarktida. Didžiuojuosi pristatydamas nuostabų miestą Kauną ir tai darau ne pats, o mano mokiniai, kuriems sudarytos galimybės kurti. Tai investicija į jų sėkmingą ateitį“, – kalbėjo vienas laureatų trisdešimtmetis G.Grėsius.

Šio mokytojo auklėtiniai, naudodami „Skype“ programą, bendrauja su įvairių šalių ir žemynų gyventojais pristatydami jiems mūsų miestą ir šalį, kartu susipažindami su kitais kraštais bei jų žmonėmis. Vasario 16-ąją mokiniai rinkosi ir ne pamokų metu paskleisti žinios į skirtingus pasaulio taškus apie Lietuvos valstybingumo šimtmečio minėjimą.

Be to, G.Grėsius aktyviai dirba ir po pamokų rengdamas vaikams golfo treniruotes.

Mokytojui būtinas pašaukimas

Mokytojai sutartinai tvirtino dirbantys tarp kolegų, kurie besąlygiškai myli savo darbą ir vaikus. Visi jie patirtimi uoliai dalijasi ir su kitais Kauno bei Lietuvos pedagogais.

27 metus pradinukus mokanti I.Ūsienė tikino buvusi maloniai nustebinta tokio netikėto įvertinimo.

„Mokykloje gali dirbti tik tie žmonės, kurie darbui atsiduoda visa širdimi, galbūt netgi turi tam prigimtinį pašaukimą. Antraip mokytojo profesija išties ne tau.

Visa tai labai aiškiai atsispindi tolesniuose auklėtinių pasiekimuose.

Standartinėmis, formaliomis pamokomis vaikų nesudominsi. Turime diegti naujoves, pasitelkti šiltą, nuoširdų bendravimą tiek su vaikais, tiek su tėvais. Taip pat neišvengiamas visapusiškas bendradarbiavimas su kolegomis“, – kalbėjo pedagogė.

Mokytoja ėmėsi iniciatyvos įtraukdama visą mokyklą į sveikatą stiprinančių mokyklų tinklą, aktyviai užsiima sveikatingumo veikla, ugdo sveikos gyvensenos įgūdžius, rengia edukacinius pranešimus bei straipsnius šiomis temomis.

Popamokinė veikla, įvairūs projektai ir renginių organizavimas – dar viena jos kasdienio darbo stichija.

A.Juškauskas atvirai pripažino nebeskaičiuojantis darbo valandų.

Darbo valandų neskaičiuoja

„Su mokiniais tenka gana ilgai pavakaroti prie įvairių projektų, dažnai susitinkame ir savaitgaliais. Taip jie įgyja tikro komandinio darbo įgūdžių, o tai tikrai būtina tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Kartais manęs paklausia: „Mokytojau, kodėl jūs neskubate į namus pas šeimą, o būnate su mumis?“ Juokais atsakau, jog namiškiai veikiausiai nenutuokia, kad aš esu mokytojas. Į jų nuostabą tenka juokais atsakyti, kad namie mane laiko tiesiog bepročiu“, – prisipažino mokytojas.

A.Juškausko veikla įvertinta už kūrybingumą įgyvendinant projektus, nuoseklų mokinių ugdymą ir aukštus pasiekimus, taip pat inovatyvių ugdymo formų plėtojimą, dalijimąsi gerąja patirtimi bei Kauno garsinimą.

Jo vadovaujamų kūrybinių dirbtuvių auklėtinių komandos yra tapusios daugkartinėmis čempionėmis robotikos pirmenybėse Lietuvoje ir šiemet iškovojo antrąją vietą pasaulyje. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.