R. Vanagaitė internete ieško pinigų naujos knygos išleidimui

Rašytoja Rūta Vanagaitė ieško pinigų naujos knygos išleidimui. R.Vanagaitė sutelktinio finansavimo internetinėje svetainėje „gofundme.com“ paskelbė, kad ieško finansinės pagalbos naujos knygos leidybai.

Rašytoja Rūta Vanagaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Rašytoja Rūta Vanagaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-15 10:41

„Rūta Vanagaitė, autorė, kurios knyga „Mūsiškiai“ šokiravo Lietuvą, toliau tęsia kovą dėl to, kad tikroji Holokausto istorija jos šalyje būtų papasakota. Šį kartą ji jėgas sutelkė su Holokausto istoriku, daktaru Christoph Dieckmann. 300 puslapiu knygą, pavadinta „Ir jų vietiniai pagalbininkai“ yra beveik baigta. Tačiau dėl šio knygos turinio yra mažai šansų, kad ji išvys dienos šviesą Lietuvoje. Mums reikia surinkti lėšas, kad šis, precendento neturintis darbas, būtų išleistas nepriklausomų leidėjų“, – rašoma šioje svetainėje.

Iš norimų 35 tūkstančių JAV dolerių, šiuo metu yra surinkta vos virš vieno tūkstančio. Visgi, finansavimo pradėta prašyti vos prieš dvi dienas.

Nuoroda į sutelktinio finansavimo internetinę svetainę pasidalino ir pati rašytoja. Socialiniame tinkle „Facebook“ ji gyrėsi, kad „Štai bus dar viena knyga!“.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad rašytojos knygas leidusi Leidykla „Alma littera“ nutraukė bendradarbiavimą su R.Vanagaite, po to, kai 2017 metų rudenį skandalą sukėlė jos pareiškimai apie partizanų vadą A.Ramanauską-Vanagą. Pagal susitarimą visos išleistos knygos grąžintos autorei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.