Eugenijus Gentvilas: „Apie liberalų kandidatą į merus girdžiu pirmą kartą“

„Apie Liberalų sąjūdžio kandidatą į merus girdžiu pirmą kartą“, – nuostabos neslėpė Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas, paklaustas, ar iš tiesų spaudoje pasirodžiusi informacija, kad Remigijui Šimašiui nusprendus į sostinės merus kandidatuoti su rinkimų komitetu, „liberalai žada kelti kitą kandidatą“.

pasirašymas , eugenijus gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
pasirašymas , eugenijus gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
E. Gentvilas teigė, kad apie liberalų kandidatą į merus nėra girdėjęs.<br>T.Bauro nuotr.
E. Gentvilas teigė, kad apie liberalų kandidatą į merus nėra girdėjęs.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 11:38 AM, atnaujinta Oct 16, 2018, 12:14 PM

„Esu informuotas Vilniaus skyriaus liberalų, kurie raštu pranešė valdybos nariams, kad jie kels Vilniaus liberalų sąrašą savivaldos rinkimuose, tačiau apie kandidatą į merus, nesu nieko girdėjęs“, – aiškino politikas ir pridūrė, kad interviu vienam naujienų portalui vakar davė apie R. Šimašiaus pateiktą pasiūlymą trauktis iš partijos pirmininkų.

Pašnekovas dar kartą pabrėžė, kad Vilniaus skyriaus liberalai raštu valdybą informavo apie kanditatų sąrašo kėlimą, tačiau apie kandidatą į merus kalbama nebuvo.

„Galima kelti kandidatų sąrašą nekeliant kandidato į merus“, – priminė pašnekovas. Anot E. Gentvilo, ne partijos pirmininkas ar valdyba sprendžia dėl kandidatų sąrašo, o tai daro pats skyrius.

„Skyriai yra savarankiški ir kandidatus gali kelti arba ne. Pirmininko funkcija peržiūrėti skyrių, iškėlusių kandidatus, sąrašus. Jų netvirtiname, ir neatmetame, ir negalime uždrausti. Tai skyrių kompetencija“, – aiškino jis.

Apie tai, kad R. Šimašius ketina siekti antros sostinės mero kadencijos, tačiau nenori to daryti su partija, E. Gentvilas teigė žinojęs nuo birželio pradžios.

„Atsitiko taip, kaip atsitiko. Man tai nebuvo jokis staigmena. Daug ir aštriai apie tai diskutavome. Nepritariau tokiam sprendimui, nes jis pažeidžia partijos įstatus ir valdybos sprendimą, kuris sako, kad „partija dalyvaus savivaldos rinkimuose keldama partijos kandidatų sąrašus“.

Ir R. Šimašius ir A. Armonaitė šias nuostatas žino“, – kalbėjo E. Gentvilas ir pridūrė, jog yra įsitikinęs, kad Vilniaus skyriaus liberalai būtų iškėlę R. Šimašių kandidatu į merus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.