Išgirdęs apie alkoholį LRT būstinėje Ramūnas Karbauskis sukluso

Seimo Kultūros komitete parlamentarai diskutavo apie Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) veiklos optimizavimo aspektus.

 R.Karbauskį ypač sudomino žodžiai apie tai, kad LRT teko atleisti kai kuriuos darbuotojus dėl alkoholizmo.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Karbauskį ypač sudomino žodžiai apie tai, kad LRT teko atleisti kai kuriuos darbuotojus dėl alkoholizmo.<br> lrytas.lt montažas.
LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir naujienų portalo lrt.lt redaktorius Vladimiras Laučius. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir naujienų portalo lrt.lt redaktorius Vladimiras Laučius. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūną Karbauskį komiteto posėdyje itin sudomino dėl alkoholio problemų atleistų darbuotojų situacija. <br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūną Karbauskį komiteto posėdyje itin sudomino dėl alkoholio problemų atleistų darbuotojų situacija. <br>M.Patašiaus nuotr.
 Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT). 
 Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT). 
LRT administracijos vadovas Tomas Rytel. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
LRT administracijos vadovas Tomas Rytel. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 12:06 PM, atnaujinta Oct 17, 2018, 2:47 PM

Komitete, pasakojant apie LRT veiklos optimizavimą, atleistus darbuotojus, iškilo ir kitas, dar negirdėtas aspektas, kuriuo itin susidomėjo komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis – dėl sudėtingo charakterio ir alkoholizmo atleisti darbuotojai.

Ar visi buvo pasiruošę?

Valstietis Stasys Tumėnas įvardijo konkrečius atvejus, kuriuos girdėjo apie LRT optimizavimą.

„Mes visi puikiai suprantame, kad kai vyksta reformos, neįmanoma be pasikeitimų įvairiausių. Bet jūs čia gana abstrakčiai kalbėjote, kaip tobulinate funkcijas. Mus pasiekė įvairių istorijų iš jūsų vidaus – apie režisierės Laimos Lingytės, LRT bigbendo panaikinimas ir panašiai. Su kuo jūs tai sietumėte? Ar su kartų problema, ar su kokybės veiksniais?“, – apie konkrečius atleidimus klausė parlamentarus.

LRT administracijos direktorius T.Rytel teigė, kad nėra jokios diskriminacijos dėl amžiaus.

„Kai kuriuos iš jų mes siekiame išlaikyti. Kažkokios strategijos, kad vyresnio amžiaus žmones turi išeiti, tai to nėra“, – pasakojo jis.

Jis pasakojo, kad kiekvienu konkrečiu atveju yra žiūrima, ar darbuotojas efektyviausiai atlieka savo funkcijas.

„Mūsų tikslas – pažiūrėti, kaip jis būtų efektyviausiai valdomas. Ir jei viena ar kita pareigybė pilnai neužpildo etato, galima jį samdyti tik tam tikram projektui, pagal autorinę sutartį, tai čia yra galimybė“, – pasakojo LRT atstovas.

Režisierė L.Lingytė pati parašė kreipimasį ir į Kultūros komitetą. R.Karbauskis teigė, kad situacija kelia nepasitikėjimą, jis prašė pateikti visus šios situacijos dokumentus.

LRT programų direktorius Aldaras Stonys teigė, kad ši režisierė yra stipri tik 4-5 kartus per metus rengiamuose renginiuose.

„Etato dėl tiek laikyti nėra verta“, – pasakojo jis.

Parlamentarė teigė, kad daro klaidą

Komiteto narė, „tvarkietė“ Ona Valiukevičiūtė teigė, kad LRT padarė klaidą.

„Kas turėjo jus taip gerai nušviesti ir informuoti, kurie žmonės darbingi, kurie vertingi. Ir pagal jūsų veiklos optimizavimą, kas turėjo paaiškinti, kuriuos žmones pirmiausia turėjo pašalinti iš LRT. Jūs žiauriai klystate, jums kažkas suteikė neteisingą informaciją apie L.Lingytę“, – teigė parlamentarė.

A.Stonys teigė, kad vertina L.Lingytę kaip asmenybę.

„Nėra paprasta dirbti su L.Lingyte. Ji yra individualybė. Ką ir akcentavau, kad jos stiprioji pusė yra dokumentika, bet dirbti komandoje jai yra sudėtingiau. Esame gavę nepasitenkinimų ir skundų dėl jos darbo komandoje. Ir iš Dainų šventės rengėjų gavome pageidavimų tam tikrų“, – apie šią režisierę pasakojo A.Stonys.

Atleido dėl alkoholio problemų

LRT atstovas T.Rytel papasakojo ir apie dar neliestą LRT veiklos optimizavimo aspektą.

„Aš dirbu tik penktą mėnesį. Mes darėme analizę pareigybių analizę, kas kokias funkcijas atlieka. O šnekant su žmonėmis, žmonių išėjimai, yra inspiruoti jų pačių, dėl didesnio darbo krūvio. Buvo tam tikrų atsisveikinimų su žmonėmis ir dėl alkoholio problemų“, – pasakojo T.Rytel. Pridurdamas, kad pats matė alkoholinis gėrimus darbo kabinetuose.

„Buvo atleidimų ir išėjimų iš darbo savo noru, nes nesusitvarkė su alkoholio problema“, – komitete teigė jis.

R.Karbauskis konkrečiai prašė duomenų apie žmones, kurie buvo atleisti dėl girtuokliavimo. „Šis niuansas tikrai turi būti paliestas“, – teigė komiteto pirmininkas.

Jis pabrėžė, kad jam būtų „įdomu“ gauti tokią informaciją. Jis LRT atstovų klausė ne konkrečių pavardžių, bet bendros situacijos.

Gyrėsi nuveiktais darbais

LRT Administracijos direktorius T.Rytel komiteto posėdžio pradžioje teigė, kad buvo iškelta daug tikslų, kuriuos būtina įvykdyti iki metų pabaigos.

„Patys padaliniai, skyriai ir jų darbuotojai turi aiškią kryptį, ką mes ruošiamės padaryti ir kaip mes matuosime to rezultatų. Įvedėme vidinių rodiklių stebėseną, išgryninome, kokius rodiklius norime matuoti, kaip ir kaip juos viešinsime darbuotojams“ , – pasakojo jis.

Jis teigė, kad kaštus mažina ir automobilių panaudojimo srityje – į LRT darbuotojų automobilius įdiegta GPS įranga, mažinamos lėšos taksi paslaugoms.

„Gryniname darbuotojų funkcijas, tai vienas iš ilgalaikių uždavinių. Žiūrime, ar nesidubliuoja pareigybės, ar yra efektyviai išnaudojami žmogiškieji resursai“, – teigė jis.

LRT vadovo konkursą šių metų kovo mėnesį laimėjo Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. Ji pakeitė ilgametį vadovą Audrių Siaurusevičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.