Po slaptu vadinamo susitikimo E. Jovaiša pasakė, ką kalbėjosi su G. Landsbergiu

Antradienį Seime įvykęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narių ir seniūno Gabrieliaus Landsbergio uždaras susitikimas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos nariu Eugenijumi Jovaiša apaugo gandais.

Po slaptu vadinamo susitikimo E. Jovaiša pasakė, ką kalbėjosi su G. Landsbergiu. <br>Lrytas.lt koliažas
Po slaptu vadinamo susitikimo E. Jovaiša pasakė, ką kalbėjosi su G. Landsbergiu. <br>Lrytas.lt koliažas
Jurgita Petrauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Petrauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 5:50 PM, atnaujinta Oct 17, 2018, 10:07 PM

Viešojoje erdvėje jis buvo apibūdinamas kaip slaptas, kadangi ir išėję iš jo, politikai buvo nekalbūs, nekomentavo, apie ką buvo kalbėtasi. Buvo svarstoma, kad jie galėjo aptarti galimo kandidato į Švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės vietą klausimą.

Dar prieš savaitę G.Landsbergis viešai įvardijo, jo galva, tinkamą kandidatą į ministro postą – dabartinį Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininką E.Jovaišą. Tąkart pats E.Jovaiša portalui lrytas.lt tvirtino, kad savo kandidatūros į ministro postą net nesvarsto.

Apie ką kalbėjosi antradienį vykusiame uždarame susitikime, E.Jovaiša atskleidė portalui lrytas.lt. Tuo pačiu jis aiškino, kad kriminalo paieškos dėl šio susitikimo – išsidirbinėjimas.

„Tai buvo oficialiai planuotas susitikimas, kalbėjomės apie švietimo reikalus, kokie sunkumai, ką galėtume padaryti. Jis buvo net su frakcijos pirmininku suderintas, tai koks dar slaptas, kai vyko Seime, frakcijos lyderio kabinete?“, – svarstė E.Jovaiša.

Visgi jis įvardijo vieną svarbiausių susitikimo akcentų, jo pačio iškeltą idėją.

„Pasiūliau, galbūt reikėtų sudaryti parlamentinę grupę švietimo klausimams. Galbūt ten galėtume pasiekti bendrų sutarimų tam tikrose švietimo srityse. Bet kol kas tai tik diskusijos lygmuo, pirmą kartą nuskambėjęs pasiūlymas, apie tai dar net frakcijoje nekalbėjau.

Kaip ir minėjau, visą kitą laiką kalbėjomės apie dabar egzistuojančias problemas“, – aiškino Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas. Tačiau jis nedetalizavo, kokie klausimai būtų svarstomi šioje grupėje. 

Kalbas apie galimų J.Petrauskienės įpėdinių aptarimą, E.Jovaiša nekomentavo. Su G.Landsbergiu susisiekti nepavyko. 

Nors būtent pastarasis šiomis dienomis aršiai kalbėjo, kad visuomenė turi teisę žinoti viską. Ar politikams jau reikėtų vengti pokalbių už uždarų durų, o gal tik įrašus skelbti po jų?

Jau kurį laiką kalbama, kad J.Petrauskienė netenkina valstiečių frakcijos narių ir būtent tai klibina jos kėdę.

Tuo tarpu antradienį Seime LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis sakė, kad J.Petrauskienė savo darbe neišvengė klaidų, bet ėmėsi labai sudėtingų pertvarkų.

Lemiamo žodžio dėl ministrės likimo laukiama iš premjero Sauliaus Skvernelio. O jis nurodė, kad lauks Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvados, tada ir priims sprendimus.

Praėjusią savaitę Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) kreipėsi į Seimo narius prašydama imtis priemonių dėl padėties švietimo sistemoje įvedant etatinį mokytojų darbo apmokėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.