J. Petrauskienė nušalina laikinąjį UPC vadovą, planuojama ŠMM pavaldžių įstaigų pertvarka

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė nušalina laikinąjį Ugdymo plėtotės centro (UPC) direktorių Ričardą Totoraitį nuo pareigų, viešumoje pasirodžius informacijai apie R. Totoraičio galimai neskaidriai organizuotus viešuosius pirkimus. Pavaldžiose ministerijos įstaigose pradedami audito patikrinimai, rašoma pranešime.

Jurgita Petrauskienė<br>D.Umbraso nuotr.
Jurgita Petrauskienė<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 4:08 PM, atnaujinta Oct 23, 2018, 4:09 PM

R. Totoraitis buvo laikinai paskirtas UPC vadovu vietoje Giedriaus Vaidelio, atleisto iš pareigų kilus abejonių dėl UPC vykdyto 1,3 mln. vertės viešojo pirkimo bendrosioms ugdymo programoms parengti. Konkursas UPC direktoriaus vietai užimti bus paskelbtas artimiausiu metu.

Kol UPC neturi nuolatinio vadovo, laikinai jam vadovaus Monika Bilotienė, Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros direktoriaus pavaduotoja.

Ministrė J. Petrauskienė taip pat kviečiasi Švietimo aprūpinimo centro (ŠAC) direktoriaus Tautvydą Salį paaiškinti viešumoje pasirodžiusią informaciją dėl jo sūnaus įmonės dalyvavimo ŠAC rengiamuose viešuosiuose pirkimuose, taip pat ekspertų parinkimo.

„Ministerijai pavaldžių įstaigų pirkimai, kuriuos jos atlieka savarankiškai, kelia vis daugiau klausimų dėl skaidrumo. Atsiskleidžia per dešimtmečius susiklostę ryšiai, veiklos kultūros. Švietimui skirtos mokesčių mokėtojų lėšos turi būti panaudojamos skaidriai. Privalome kuo greičiau išsiaiškinti šiuos dalykus, metančius šešėlį ir ant sąžiningai dirbančių švietimo srities įstaigų, ir galutinai atsikratyti visų neteisėtų ir neskaidrių praktikų“, – sako J. Petrauskienė.

Ministrė nurodė išplėsti auditą ir jį atlikti ne tik UPC, bet ir Švietimo aprūpinimo centre ir kitose ŠMM pavaldžiose įstaigose dėl viešųjų pirkimų ir su jais susijusių veiksmų. Iki metų pabaigos bus parengtas pavaldžių įstaigų pertvarkos planas ir pradėta jų reorganizacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.