Ieškokite moters: romantiška E. Masiulio kelionė į Odesą purto liberalus

Antradienį pasirodžius informacijai, kad korupcija įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis artimai bičiuliaujasi su dabartine partijos nare, aukščiausi liberalų nariai nesutaria dėl savo pozicijos bendravimo su kaltinamu politiko atžvilgiu.

 Lrytas.lt fotomontažas.
 Lrytas.lt fotomontažas.
 Ilgai tvirtinę, kad nepalaiko ryšių su E.Masiuliu, liberalai nesutaria.<br> T.Bauro nuotr.
 Ilgai tvirtinę, kad nepalaiko ryšių su E.Masiuliu, liberalai nesutaria.<br> T.Bauro nuotr.
Ilgai tvirtinę, kad nepalaiko ryšių su E.Masiuliu, liberalai nesutaria.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ilgai tvirtinę, kad nepalaiko ryšių su E.Masiuliu, liberalai nesutaria.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ilgai tvirtinę, kad nepalaiko ryšių su E.Masiuliu, liberalai nesutaria.<br> Facebook nuotr.
Ilgai tvirtinę, kad nepalaiko ryšių su E.Masiuliu, liberalai nesutaria.<br> Facebook nuotr.
E.Masiulis su dabartine žmona Ieva.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis su dabartine žmona Ieva.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 31, 2018, 4:47 PM, atnaujinta Nov 1, 2018, 10:47 AM

Dabartinis Liberalų sąjūdžio vadovas Eugenijus Gentvilas ir partijos narys Simonas Gentvilas tvirtina nežinoję, kas vyksta tarp buvusio kolegos ir jų asmeninės padėjėjos-sekretorės, ir apie šiuos ryšius sužinoję tik iš žiniasklaidos.

Stop kadruose šalia E.Masiulio užfiksuoto Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, apie tai politikai vis dėlto greičiausiai žinojo. Pastarieji atsikerta, kad V.Grubliausko tyla apie susitikimą Odesoje yra keistoka.

Minima liberalė S.J. dirba tiek S. Gentvilo, Seimo ir LRLS valdybos nario, tiek jo tėvo Eugenijaus Gentvilo, Seimo nario ir LRLS partijos pirmininko komandose padėjėja-sekretore, bei yra Klaipėdos liberalų skyriaus pirmininko bei Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino sekretorė.

Tiesa, šios pozicijos politikos padangėje S.J. nėra pirmos. Ji anksčiau buvo Seimo nario Arūno Gelūno padėjėja-sekretorė, o seniau darbavosi ir su pačiu Eligijumi Masiuliu.

V.Grubliauskas: „Odesoje jis man šūktelėjo gatvėje“

– Ar jūs Odesoje matėte juodu sėdinčius šalia – tai yra S.J. ir E.Masiulį? – lrytas.lt pasiteiravo atostogaujančio Klaipėdos mero V.Grubliausko.

 Jeigu užfiksuota, tai aišku, kad taip. Festivalyje dalyvavau kaip kviestinis svečias ir kaip garbės ambasadorius. Kvietimą gavau tiesiogiai iš Odesos mero, kai šis lankėsi Klaipėdos Jūros šventėje. Į festivalį išvažiavau kaip muzikantas, savo atostogų metu – kad niekam nekiltų jokių abejonių. Kai skridau į Odesą, nemačiau skrendančio nei jūsų įvardintos S.J., nei E.Masiulio. 

– Ir S.J. nematėte?

– Dabar visgi galvoju, kad ji buvo toje komandoje, kuri skrido. Aš buvau kaip muzikantas, ji buvo kaip nemuzikinės grupės dalis.

Ėjau aš legendine Deribasovskajos gatve, kuri yra Odesoje, prie viešbučio „Amsterdam“ šūktelėjo man kažkas gatvėje. Žiūriu, sėdi E.Masiulis su įvardinta panele. Pirmas mano klausimas, kurį jam juokaudamas, aišku, uždaviau, buvo: „Tave išleido?“ E.Masiulis nusijuokė, pasakė: „Taip, tikrai, turiu visus leidimus: iš prokuroro, iš teisėjo“. Tai tiek to mano bendravimo buvo.

Na, aš, kadangi dar laukiau, kol turėjo žmona ateiti, trumpai prisėdau prie jų, prie to stalelio – bet kokioms penkioms, daugiausia dešimčiai minučių. Tikiuosi, nekils kam nors kokia kreiva mintis, kad skridau į Odesą susitikti su E.Masiuliu. Čia bet kokias Helovino fantazijas pranoktų. Tokia ir istorija.

– Kada paskutinį kartą iki šio Odesos džiazo festivalio matėte E.Masiulį?

– Labai retai jį matau. Nepasakyčiau konkrečios datos. Netikėtuose renginiuose netikėtai prasilenkiame. Tų susitikimų nefiksuoju, į juos nesiveržiu, todėl būtų sunku pasakyti, ar per metus du ar tris kartus buvau susitikęs.

– Ar šių dviejų žmonių, tai yra partijos narės, E. ir S. Gentvilų padėjėjos-sekretorės S.J. artimas ryšys su E.Masiuliu jums nepasirodė einantis prieš partijos poziciją politinės korupcijos byloje? 

Nesiimčiau vertinti žmonių asmeninių ryšių partijos kontekste. Aišku, galbūt šiek tiek keistokai atrodo žmogaus, nebesančio liberaluose, ir sekretorės, dirbančios Seimo nariams, tiek skyriaus pirmininkui, ryšys, bet... Palieku tai žmonių apsisprendimui. Prisipažinsiu, esu dabar nutolęs nuo skyriaus gyvenimo. Daug ko tikrai nebežinau, nebematau, neseku. 

– Bet jūs esate Klaipėdos meras, turintis aukštą poziciją partijos narys. Kodėl taip nutiko? Kodėl nepranešėte savo bendrapartiečiams apie šį jų komandos narės ir susikompromitavusio politiko ryšį, nors apie jį jau žinojote visą mėnesį, nes matėte tai savo akimis?

– Čia jau yra kita istorija, partinio gyvenimo niuansai, procesai. Bet aš manau, kad artimiausiu metu šiame kontekste vis tiek bus kažkoks sprendimas. Aš manau, kad jie (S.Genvilas ir E.Gentvilas – Red.) ir taip tą turėjo žinoti.

– Jūsų vertinimu, koks klimatas yra šiuo metu partijoje? Ar yra susiskaldymo požymių? Ką pats manote dėl savo narystės?

– Dabartinės atostogos yra gera proga apmąstymams apie sprendimus. Kitą savaitę, matyt, bus tas laikas, kada reikės vienaip ar kitaip paskelbti savo galutinį apsisprendimą. Yra daug įvairių galimybių, daug variantų. Neatmetu nei vieno.

Seku situaciją, matau, kas darosi Vilniuje, matau partijos santykį su sostinės skyriumi: su Remigijumi Šimašiumi, su Aušrine Armonaite. Manau, buvo praleista gera proga labai lanksčiai ir tuo pat metu naudingai patiems, kaip politinei jėgai, spręsti tą situaciją. Dabar buvo pasitrinktas pats prasčiausias sprendimas, sakykim, atstumiant ryškiausius partijos veidus ir žmones, kurie, mano įsitikinimu, daro, darė ir gali padaryti daug.

Laikausi tam tikro tylos įžado, nesiimu jokių veiksmų, nei skaldančių, nei provokuojančių. 

E.Gentvilas: „V.Grubliauskas yra keistoje padėtyje“

Partijos pirmininkas E.Gentvilas portalui lrytas.lt teigė, kad delfi.lt pasirodžiusioje vaizdo medžiagoje visų pirma atpažino V.Grubliauską.

S.J. prašymą išeiti iš darbo jis teigė gavęs spalio 26 dieną. Apie tai jam antradienį pranešė kita padėjėja pasakė, kad rado jį kompiuteryje. Tą prašymą E.Gentvilas teigė patenkinsiąs artmiausiu metu.

– Sakėte, kad žiniasklaidoje pasirodžiusiuose vaizduose atpažinote ir Klaipėdos merą. Jis ten yra užfiksuotas sėdintis šalia korupcija kaltinamo E.Masiulio. Tai, kad jis bendrauja su E.Masiuliu, žinoma, neaišku kaip – ar dalykiškai, ar draugiškai, nors iš įrašo matyti, kad laisvoje aplinkoje – ar tai jums buvo žinoma?pasiteiravome E.Gentvilo.

 Ne, aš to nežinojau. Iš tų kadrų matosi, kad nebuvo taip, kad atsitiktinai susitiko Odesoje, džiazo festivalyje. Aišku, kad susiderinę. Bet man tie dalykai buvo nežinomi. 

– Ar tokia informacija nemažina jūsų pasitikėjimo V.Grubliausku? Ką manote apie tai, kad V.Grubliauskas, žinodamas apie jūsų padėjėjos-sekretorės S.J. ir E.Masiulio ryšį, neinformavo jūsų arba jūsų sūnaus?

Žmonės turi teisę sutikinėti. Nematau nieko blogo. Bet klaustukų yra. Negaliu aš nei smerkti, nei ne. Juk E.Masiulis ir V.Grubliauskas turi teisę susitikinėti. Bet man tai keista, kai nutaria susitikti Odesos džiazo festivalyje.

Kodėl V.Grubliauskas turėtų mane informuoti apie S.J. ryšius su E.Masiuliu, kai jis pats turi kažkokius ryšius su juo? Natūralu, kad jis neinformuoja manęs ir nėra suinteresuotas pasakoti, su kuo E.Masiulis bendrauja: ar su juo, ar su S.J. Jis to, matyt, nenorėjo sakyti, aš nežinau. Man tai irgi buvo staigmena. Aš žinojau tik tai, kad V.Grubliauskas buvo išvykęs į Odesą, džiazo festivalį.

– Jūs, būdamas dabartiniu partijos lyderiu, jau kurį laiką žiniasklaidoje pabrėžiate, kad ryšiai su E.Masiuliu yra nutraukti, esate atmintinai išmokę atsakymą, kada paskutinį kartą su juo matėtės, ir staiga paaiškėja, kad jūsų bendrapartietis bendrauja su šiuo asmeniu. 

– Klausimų kyla. Kitaip pasakius – V.Grubliauskas yra keistoje padėtyje. Ar jis turi mane informuoti apie susitikimus su E.Masiuliu? Aš nemanau, kad jis turi.  Bet man keista.

– Kaip tada įvertintumėte situaciją partijoje?

Tuos dalykus esu išdėstęs tarybos posėdyje Kaune šeštadienį. Manau, kad labai sunkiu laikotarpiu stebuklų mes negalime tikėtis. Bet viskas stos į savo vietas.

Dėl Klaipėdos: man vis bando sakyti, kad ir ten yra analogiška situacija, kaip Vilniuje. Nieko panašaus. Klaipėdoje skyrius priėmė sprendimą rinkimuose dalyvauti kaip partija, Vilniuje – atvirkščiai. Ką daro V.Grubliauskas ir kodėl – keistai atrodo. 

S.Gentvilas: „Ji nebuvo strateginis žmogus“

– Antradienį bendraudamas su lrytas.lt sakėte, kad pasikalbėsite su kitais asmeninimis, ir išsiaiškinsite situaciją. Ar jums tai pavyko?portalas lrytas.lt paklausė S.Gentvilo.

Taip. Tiesą sakant, aš su klaipėdiete, savo skyriaus padėjėja kalbėjau dar praėjusią savaitę. Ji nori išeiti iš darbo, bet aš nebuvau supratęs motyvo. Kai buvo paviešintas straipsnis, aš supratau, kokie motyvai. Teks patenkinti tą prašymą. Tuo pačiu ji prašymą parašė ir Eugenijui Gentvilui, nes yra ir jo, kaip Seimo nario, padėjėja-sekretorė. Žiniasklaida ne kartą yra aprašiusi, kad mes bendrai samdome žmones. 

Tas prašymas yra jau nuo praėjusio penktadienio. Mes tiesiog jį esame užlaikę, nes nebuvome sužinoję situacijos. 

– V.Grubliauskas jums neminėjo, kad S.J. artimai bendrauja su E.Masiuliu?

Ne, šitų dalykų nežinau, ir tą sužinojau tik antradienį vakare. Kaip ir visi kiti, pamačiau panašų žmogų į mano padėjėją stop kadruose, na – kažkaip suvedžiau galus. Bet, kaip ir sakau, nei aš kontroliuoju, nei aš žinau... Aišku, čia yra akibrokštas, kad, vienaip ar kitaip, meras atostogauja, ir... Nežinau, čia klausimas ne man turėtų būti adresuotas.

– Kalbame ne apie šeiminius santykius, o apie tai, kad V.Grubliauskas, žinodamas situaciją, nekelia klausimų dėl galimų interesų konfliktų.

– Mes labai dalykiškai bendraujame su V.Grubliausku. Nežinau jokių faktų apie V.Grubliausko gyvenimą. Aišku, manyčiau, kad nereikėjo gal taip artimai bendrauti su žmogumi, dėl kurio dar nėra priimtas teismo sprendimas. 

– Ar jums yra žinoma kas nors apie tą grupę žmonių, kurie vyko į Odesos festivalį?

Vakar mačiau jūsų portale šios grupės nuotrauką prie lėktuvo. Iš tų narių tai yra tik du nariai, tai yra S.J. ir yra V.Grubliauskas. S.J. manęs paprašė kasmetinių atostogų, per kurias ten ir važiavo. Įsivaizduoju, kad tai buvo asmeniniai finansai. Ji yra tikrai profesionali, pavyzdinis žmogus, labai dalykiška. 

– Tačiau kalba eina ne apie asmenį gyvenimą, o apie tai, kad jūsų ir jūsų tėvo komandos narė yra artimai susijusi su žmogumi, kuris yra kaltinamas politine korupcija stambiu mastu, ir jūsų partijos aukščiausi nariai, pavyzdžiui, jūsų tėvas, teigia, kad jie neturi absoliučiai jokių ryšių su E.Masiuliu, tačiau vėliau paaiškėja tokie faktai. Dėl to natūraliai kyla klausimų.

Nei aš, nei Eugenijus, nesame sutikę E.Masiulio dvejus su puse metų. To, kad kažkas (iš mūsų komandos – Red.) perėjo į glaudesnį ryšį, neprivalėjome žinoti. Tai buvo siurprizas antradienį vakare. V.Grubliauskui tai, pasirodo, buvo žinoma.  

– Kokios buvo S.J. darbinės atsakomybės?

– S.J. nėra strateginis žmogus. Ir strategiją, ir įstatymų projektus deriname su kitais žmonėmis. S.J. konkrečiai dirbo su Klaipėdos susitikimais ir administraciniu darbu. S.J. niekad į tuos reikalus nebuvo įtraukiama, nes ji nebuvo tas žmogus, per kurį eitų teisiniai dokumentai. Jos žinioje buvo susitikimai su gyventojais, būstinės veikla Klaipėdoje, kontaktai su skyriumi ir Klaipėdos frakcija, bet ne svarbūs interesai. Ji niekada nebuvo tas žmogus, kuris žinotų labai daug apie partijos veiklą.

– Sakėte, ji praėjusį penktadienį pateikė prašymą. Ar jums yra žinoma, kodėl būtent tada? Mūsų turimomis žiniomis, ji jausmų E.Masiuliui neslėpė dar vasarą: jie abu gana atvirai dalyvavo ir Kuršių marių regatoje. 

Man vakar S.J. papasakojo, kad šita vaizdinė medžiaga pradėjo internete sklandyti jau prieš tris savaites. Ji buvo pateikta klaipėdietiškai žiniasklaidai. Klaipėdos žiniasklaida nesusidomėjo, gal sudelsė. Tada vaizdo įrašas buvo perduotas delfi.lt. Ji sužinojo apie tą įrašą, kuris galimai kelia nepatogius klausimus ir man vakar pasakė, kad nenori, jog asmeninis gyvenimas kompromituotų partinę veiklą.

***

Portalas lrytas.lt primena, kad buvęs liberalų lyderis E.Masiulis Seimo nario mandato neteko nuo 2016 metų gegužės 20 dienos. Jam pareikšti įtarimai politinės korupcijos byloje. Įtariama, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio priėmė 106 tūkst. eurų kyšį. E.Masiulis savo kaltę neigia. 

Teisėsaugos teigimu, likę per kratą paimti grynieji pinigai galėjo būti gauti iš nenustatytų pajamų šaltinių, nedeklaruoti, nepatvirtinti dokumentais ir galbūt nėra teisėtos pajamos. 

Vadinamojoje politinės korupcijos byloje kaltinimai pateikti iš viso trims juridiniams asmenims – Darbo partijai, Liberalų sąjūdžiui, koncernui „MG Baltic“. Be E. Masiulio, byloje kaltinimai dar pateikti buvusiam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui, buvusiam parlamentarui liberalui Šarūnui Gustainiui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui bei buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

Delfi.lt pasirodžiusiuose kelionės į rugsėjį Odesoje (Ukraina) vykusį džiazo festivalį vaizdo įrašo stop kadruose politikas matomas meiliai besišnekučiuojantis su šviesiaplauke moterimi. Portalo lrytas.lt šaltinių teigimu, jauna moteris ir buvęs politikas savo jausmų neslėpė dar vasarą, rugpjūčio mėnesį vykusios Kuršių marių regatos metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.