Vytautas Bakas apie ištrintą Vyriausybės įrašą: „Už tai jau sumokėjome politinę kainą“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos (NGSK) komiteto vadovas Vytautas Bakas kalbėdamas apie ištrintą Vyriausybės pasitarimo įrašą, kurio prašė žurnalistai, sakė: „Premjeras, aš, kiti žmonės frakcijoje esame to, kad valstybės valdoma informacija būtų prieinama. Vyriausybės posėdyje ir bus svarstomas įstatymų projektas, kuriuo ir bus priimti tokie sprendimai“, – užtikrino V. Bakas.

V. Bakas pripažino, kad skandalas dėl ištrinto įrašo padarė žalos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Bakas pripažino, kad skandalas dėl ištrinto įrašo padarė žalos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Bakas pripažino, kad skandalas dėl ištrinto įrašo padarė žalos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Bakas pripažino, kad skandalas dėl ištrinto įrašo padarė žalos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 31, 2018, 8:22 AM, atnaujinta Oct 31, 2018, 9:11 AM

Anot jo, NGSK negali tapti skandalų ir rietenų platformą ir paskutinius metus visi sprendimai komitete buvo priimti bendru sutarimu.

„Už šitą nesusipratimą mokame politinę kaina, bet svarbu rezultatas, kad mes, kaip visuomenė, žengiame žingsnį į priekį. Valdžia tampa atviresnė. Tai skaudus nesusipratimas ir už tai valstiečių frakcija jau sumokėjo politine kaina, bet rezultatas, kurį pasiekėme, kurį pasieksime, bus visiškai naujas. Be jokių susirašinėjimų ir papildomų sąlygų atsiras daugiau informacijos apie Vyriausybės darbą“, – klabėjo V. Bakas.

Jis 

 perspėjo savo frakciją nesilankstyti koalicijos partneriams socialdarbiečiams, nes kitaip „rinkėjai išmes mus į šiukšlinę“.

Taip jis kalbėjo apie Seimo valdančiųjų balsais įteisintą valstybės dotaciją Lietuvos socialdemokratų darbo partijai (LSDDP).

V. Bakas taip pat kritikavo parlamentarus, konstatavusius, kad socialdarbietis Artūras Skardžius nėra vertas apkaltos.

„Mes savo frakcijoje, (...) lankstydamiesi mūsų koalicijos partnerių atstovams, kurie susipainioję gyvenime tarp politikos, verslo, kažkur pasiklydę... jeigu mes jiems lankstysimės, jeigu mes jiems mokėsime po 200 tūkst. eurų, jeigu skalbsime jų mundurus, mes mokėsime labai didelę reputacinę kainą kaip politikai“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamentaras.

„Jeigu šiandien A. Skardžius pakels ranką dėl ko nors arba (Gediminas – BNS) Kirkilas, tai rytoj rinkėjai išmes mus į šiukšlinę“, – pridūrė jis.

Prezidentė praėjusią savaitę vetavo pataisas dėl dotacijos socialdarbiečiams, bet valdantieji žada veto atmesti.

Pagal pataisas, LSDDP pretenduotų į 200 tūkst. eurų dotaciją.

„Mes su ponu J. Bernatoniu skridome iš komandiruotės. Aš jam sakiau: jums patiems žymiai daugiau kainuos atstatyti savo reputaciją, nei tie 200 tūkst. eurų“, – kalbėjo V. Bakas.

A. Skardžius apkaltos išvengė šių metų vasarį, Seimui patvirtinus „valstietės“ Agnės Širinskienės vadovautos specialios komisijos išvadas, kad nėra pagrindo Seimo nariui pradėti apkaltos proceso dėl jo šeimos atsinaujinančios energetikos verslo.

Seimo NSGK pirmininkas tvirtino, kad koalicijos partneriai „turi problemų kalbant apie politikos supratimą“.

„Daug metų kai kurie žmonės tiesiog naudojasi politika tam, kad aptarnautų siauras interesų grupes“, – teigė V. Bakas ir pridūrė, kad tokių politikų yra ir opozicijoje.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija susikūrė jos lyderiams atskilus nuo Gintauto Palucko vadovaujamos Lietuvos socialdemokratų partijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.