Po konservatorių rinkimų kandidatai prabilo apie ateities planus

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirminius prezidento rinkimus laimėjusi Ingrida Šimonytė norėtų, kad po pergalės partijos bendruomenė nepasidalintų į skirtingas stovyklas.

Pirminius konservatorių rinkimus laimėjo I.Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Pirminius konservatorių rinkimus laimėjo I.Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
V.Ušackas nesieks prezidento posto savarankiškai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ušackas nesieks prezidento posto savarankiškai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ušackas nesieks prezidento posto savarankiškai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ušackas nesieks prezidento posto savarankiškai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ušackas nesieks prezidento posto.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ušackas nesieks prezidento posto.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ušackas sveikino i.Šimonytę su pergale.<br>T.Bauro nuotr.
V.Ušackas sveikino i.Šimonytę su pergale.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 4, 2018, 9:06 PM

„Man tikrai būtų svarbu, kad mes po viso šito patyrimo toliau išliktume viena bendruomenė ir kad nepradėtume dalintis į tavo-mano gerbėjus, o tiesiog būtume ir toliau visi už tą pačią idėją ir toliau dirbtume“, – sekmadienį interviu BNS sakė I. Šimonytė.

– Kaip vertinate pirminių rinkimų kampaniją, rezultatus? Ką toliau darysite?

– Vertinu, kad buvo įdomus etapas, labai vertingas, pravers ateityje, nes tiek debatai, tiek programos pristatymas buvo gana profesionaliai organizuotas ir tikrai nacionalinėje kampanijoje galima tikėtis kažko panašaus. Galbūt daugiau žmonių, įvairesnių nuomonių, bet manau, kad šitas prasivažinėjimas bus naudingas, o toliau– bursime kompaniją nacionalinei kampanijai, štabą, dėliosimės veiksmus, bandysime padaryti tai, ko nespėjome per šitą mėnesį: aplankyti daugiau vietų, žmonių ir skirtingų socialinių grupių.

– Ar tikitės Vygaudo Ušacko paramos? Kiek ji jums dabar būtų svarbi?

– Aš manau, kad kas man tikrai būtų svarbu – tai kad mes po viso šito patyrimo toliau išliktume viena bendruomenė ir kad nepradėtume dalintis į tavo-mano gerbėjus, o tiesiog būtume ir toliau visi už tą pačią idėją ir toliau dirbtume.

Kiek tos asmeninės paramos gali būti ir kiek ji nuoširdi – čia jau kiekvienam žmogui pačiam spręsti, bet man turbūt labiau rūpi, kad mes kaip bendruomenė išliktume kartu ir galėtume kartu dirbti, nepaisant to, kas ką parėmė per pirminius partijos rinkimus.

– Kurį iš varžovų – potencialių ar jau pasiskelbusių – laikytumėte rimčiausiu konkurentu?

– Manau, kad yra ne vienas rimtas pretendentas arba galimas pretendentas ir nė vieno nenoriu numenkinti. Neįvardinsiu pavardžių, visus vertinu rimtai.

– Konkurencija, tarkime, su Gitanu Nausėda, kiek ji gali būti naudinga arba žalinga? Nes didžiąja dalimi dalytumėtės dešiniojo elektorato balsus.

– Čia kol kas sunkus pasakyti, nes stebint reitingų tendencijas, kol kas neatrodo, kad mes ką nors dalijamės.

Galbūt labai norėčiau tikėti, kad man pavyks patraukti tuos žmones, kurie buvo lentynėlėje „nežino, neatsakė, nepažįsta tų draugų“ ir kurie įsitrauks į nacionalinę kampaniją papildomai, o kiek bus to persidengimo per elektoratą, manau, kad mes pamatysime netrukus.

Nespėjo sustiprinti savo žinomumo

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirminius kandidato į prezidentus rinkimus pralaimintis Vygaudas Ušackas sako nespėjęs sustiprinti savo žinomumo tarp partijos narių.

„Manau, kad nespėjau per tuos metus, kiek buvau, sustiprinti savo žinomumo tarp partijos narių. Buvo tam tikrų klišių, etikečių priklijuotų, taip pat ir negarbingos, žeminančios informacijos skleidžiama, matyt, laiko nebuvo, nes žmonės buvo suklaidinti ir tą labai sunku buvo atstatyti“, – žurnalistams sekmadienį sakė V. Ušackas.

Jis teigė ir toliau liksiantis partijos nariu.

„Rytoj vykstu į Londoną, susitiksiu su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministru, vėliau – įvairiausi projektai su amerikiečiais ir Katare. Darbų turiu iki Naujųjų metų, kol kas apie kitką negalvoju, tik kaip atšvęsti demokratijos šventę“, – teigė V. Ušackas.

Rinkimų skaidrumą vertinti jis atsisakė. 

„Darėme viską, kad demokratijos šventė buvo tikra, jums – žurnalistams ir apžvalgininkams – spręsti, kiek ji buvo garbinga, teisinga ir lygi savo konkurencija. Aš šią rinkimų naktį nenorėčiau apie tai kalbėti, palieku jums tai vertinti“, – sakė diplomatas. 

Sekmadienį V. Ušackas dėkojo savo rėmėjams ir teigė toliau nematantis galimybės konkuruoti prezidento rinkimuose. 

Pirmąkart vykusiuose pirminiuose konservatorių partijos rinkimuose dalyvauti registravosi daugiau nei 19 tūkst. nepartinių žmonių, po besiregistravusių patikros teisę balsuoti turėjo 18 tūkst. 259.

Kandidatą į prezidentus galėjo rinkti ir daugiau nei 14 tūkst. konservatorių partijos narių, jiems atskiros registracijos nereikėjo.

Partijos pirminių rinkimų rezultatus vėliau tvirtins TS-LKD taryba. Pirmąkart vykusiuose pirminiuose konservatorių partijos rinkimuose dalyvauti registravosi daugiau nei 19 tūkst. nepartinių žmonių, po besiregistravusių patikros teisę balsuoti turėjo 18 tūkst. 259.

Kandidatą į prezidentus rinko ir daugiau nei 14 tūkst. konservatorių partijos narių, jiems atskiros registracijos nereikėjo.

Partijos pirminių rinkimų rezultatus vėliau tvirtins TS-LKD taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.