Dėl beveik 80 antrokų antrokų perkėlimo į gimnazijos patalpas – aistros

Raudondvario (Kauno r.) Anelės ir Augustino Kriauzų pradinėje mokykloje-darželyje verda aistros dėl 80 antrokų likimo. Jų tėvai netikėtai sužinojo, kad po rudens atostogų gali tekti kraustytis.

Dalį moksleivių norima perkelti į Raudondvario gimnaziją dėl būtinybės atnaujinti mokyklos-darželio pastatą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dalį moksleivių norima perkelti į Raudondvario gimnaziją dėl būtinybės atnaujinti mokyklos-darželio pastatą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 9:29 AM, atnaujinta Nov 6, 2018, 9:30 AM

„Visiškai nesitarus ir neišklausius tėvų nuomonės išgirdome naujieną – antrokai perkeliami į Raudondvario gimnazijos patalpas“, – stebėjosi mokyklos tėvų komiteto narys Vidas Rojus. Žinia jį pasiekė per socialinius tinklus.

Mokyklos-darželio vadovai pranešė, kad pokyčiai susiję su švietimo ir ugdymo įstaigų pertvarka Raudondvaryje bei prasidėjusiu patalpų remontu.

Kauno rajono valdžia iš pradžių pareiškė neleisianti imtis neapgalvotų pokyčių, tačiau vėliau sušvelnino toną – moksleiviai esą bus perkeliami tik pasiekus susitarimą tarp jų tėvų ir mokyklos vadovybės.

Tikisi atsakymų į klausimus

V.Rojus patvirtino žinojęs, kad mokykloje-darželyje bręsta permainos ir esamose patalpose ateityje moksleivių neliks, tačiau bendruomenei nuostabą sukėlė sprendimų priėmimo laikas, būdas ir kitos aplinkybės.

„Kodėl perkelti nebuvo pasirinkti ketvirtokai, kurie po šių mokslo metų vis tiek turėtų pereiti į Raudondvario ar kitą gimnaziją?“ – klausė kaunietis.

Jam nuostabą kelia ir tai, kad apie būsimą perkėlimą paskelbta nepraėjus net porai mėnesių nuo mokslo metų pradžios. Jeigu tai būtų buvę padaryta iki rugsėjo 1-osios, tokiam žingsniui visi būtų geriau pasirengę.

V.Rojus mano, kad gimnazijos patalpos nėra tinkamos žemesnių klasių moksleiviams – neaptverta teritorija, kyla abejonių dėl tinkamo maitinimo ir neformaliojo ugdymo.

Vaikais pažadėjo pasirūpinti

A. ir A.Kriauzų pradinei mokyklai-darželiui laikinai vadovaujanti Žydrūnė Jankūnienė užtikrino, kad Raudondvario gimnazijoje mažaisiais moksleiviais bus deramai pasirūpinta ir teikiamos visos esamos paslaugos. Pasak pedagogės, remonto darbai visada sukelia nepatogumų, tačiau ieškota geriausių sprendimų.

Kodėl vaikus nuspręsta perkelti praėjus vos porai mėnesių nuo naujų mokslo metų pradžios?

„Du mėnesius buvo vykdomas normalus mokymo procesas, o dabar situacija keičiasi“, – kalbėjo Ž.Jankūnienė.

Pasak direktorės, sprendimų priėmimo laikas susijęs ir su renovacijos darbų pirkimo procedūromis, kurias vykdo savivaldybė, o tiksliai nuspėti laiką yra itin nelengva.

Turės tinkamesnes sąlygas

Pasak Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Angelės Ščiukauskienės, visas Raudondvaryje veikiančias vaikų ugdymo įstaigas siekiama pertvarkyti ir sukurti tinkamas šiam tikslui sąlygas.

Miestelyje veikia Raudondvario gimnazija, A. ir A.Kriauzų pradinė mokykla-darželis, Garliavos meno mokyklos Raudondvario filialas.

Gyventojų skaičius Raudondvario seniūnijoje jau perkopė 6 tūkstančius, todėl ugdymo įstaigose daugėja vaikų. Mokykla-darželis nesutelpa sovietmečiu statytame dviejų aukštų pastate Vyturių gatvėje. Jame mokosi daugiau kaip 300 pradinukų – kiekvienos klasės po 3–4 komplektus.

Kauno rajono savivaldybė nusprendė pritaikyti mokyklai buvusį Žemės ūkio inžinerijos instituto pastatą. Šį daug metų stovėjusį nenaudojamą 3 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatą ketinama pritaikyti 12 komplektų pradinei mokyklai.

Tuomet vietos užteks ir miestelio bibliotekai bei Garliavos meno mokyklos filialui. Patalpose jau dirba statybininkai, kurie rekonstrukcijos darbus žadėjo užbaigti iki kitų metų liepos mėnesio.

Po rekonstrukcijos muzikos ir dailės pamokas pradinukai galės lankyti tame pačiame pastate, tik palypėję vienu aukštu aukščiau.

Reikia bandyti susitarti

A. ir A.Kriauzų mokykla-darželis taip pat bus atnaujinti: pastatas apšiltintas, rekonstruotas vidus. Jame turėtų likti tik darželinukai. Neseniai prasidėjo mokyklos-darželio renovacijos darbai – pastatas šiltinamas. Mokyklos vadovai pranešė, kad planuojami vidaus darbai ir mokyklos antrajame korpuse, kuriame mokosi antrų klasių mokiniai – 4 klasės.

„Direktorė tvirtino preliminariai informavusi bendruomenę apie galimas permainas, tačiau taškas dar nepadėtas. Galutinis sprendimas apie antrokų perkėlimą į kitas patalpas bus priimtas tik gavus mokyklos tėvų komiteto ir kitų tėvų pritarimą“, – kalbėjo A.Ščiukauskienė.

Antradienį vykusiame susirinkime dauguma tėvų pritarė, kad antrokai būtų perkelti į Raudondvario gimnaziją, kuri vėliau taip pat bus atnaujinama. Už antrokų perkėlimą balsavo 86 iš 96 užsiregistravusių tėvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.