Eugenijus Gentvilas prabilo apie dieną „x“: tarp premjero ir Ramūno Karbauskio mato pleištą

Pasirodžius informacijai, kad Ramūno Karbauskio valdomas „Agrokoncernas“ prekiauja trąšomis, kurias gamina artimo Vladimiro Putino draugo Arkadijaus Rotenbergo įmonė. Pagrindinis „Agrokoncerno“ akcininkas, tvirtina nuo verslo nusišalinęs ir nežinantis, kas tas Rotenbergas. Tiesa, vėliau buvo pranešta, kad koncernas iš šio tiekėjo trąšų nebepirks.

 E. Gentvilas prabilo apie nesutarimus tarp premjero ir R.Karbauskio.
 E. Gentvilas prabilo apie nesutarimus tarp premjero ir R.Karbauskio.
E. Gentvilas prabilo apie premjero skyrybas su valstiečiais.<br>T.Bauro nuotr.
E. Gentvilas prabilo apie premjero skyrybas su valstiečiais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-11-09 08:28, atnaujinta 2018-11-09 08:34

„Mane džiugina, žiniasklaida ėmėsi tiriamosios žurnalistikos rimtai. To labai trūksta ir tai labai netikėta R. Karbauskiui“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas.

Anot politiko, LRT jau pamatė, kad valstiečiai siekia įtakos nacionaliniam transliuotojui. „Kas nors galvoja, kad valstiečiai priešokiais daro, nes, jie veikia sistemingai. Juokingas R. Karbauskio pasakymas, kad verslininkai perkantys trąšas nežino, kas valdo parduodančias įmones“, – kalbėjo jis ir patikino, kad valstiečių lyderių paaiškinimai skamba juokingai.

„Tegul man nepasakoja, kad R. Karbauskis iki rinkimų realiai nevaldė savo „Agrokoncerno“, nes 2017 metais viską perrašė savo advokatui, vadinasi jis valdė ir visas teises turėjo“, – kalbėjo liberalų lyderis.

Anot E.Gentvilo, valdančioji dauguma trupa ir formuojasi tam tikras pleištas tarp premjero Sauliaus Skvernelio ir Ramūno Karbauskio. „Ten seniai yra 10-14 asmenų, kurie pasirengę išeiti, kuriems reikia konsolidacijos branduolio“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad nepatenkintus valstiečius galėtų sutelkti Vytautas Bakas. Būtent V. Bakas pademonstravo griežtą poziciją nesutikdamas Agnės Širinskienės vadovaujamai komisijai leisti naudoti slapta informacija ir tai, anot, E. Gentvilo, rodo tam tikrą nuomonių ir pozicijų takoskyrą.

Liberalų lyderio teigimu, anksčiau valstiečius palikę politikai – Dovilė Šakalienė, Justas Džiugelis ir kt., tiesiog nesugebėjo sutelkti aplink save daugiau bendraminčių, bet anksčiau ar vėliau skilimas įvyks.

„Ateina diena X, kai jam (premjerui – aut. past.) reikia atsitolinti nuo R. Karbauskio. Jam reikia pasitraukti. Neturėkime iliuzijų, kad toks liberalus žmogus, kaip finansų ministras visuomet bus su R. Karbauskiu ar Agne Širinskiene. Turi ateiti diena, kai įvyks skyrybos“, – aiškino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.