Panevėžyje – triukšmas dėl paramos ketvertuko šeimai: tėvas gerai žinomas policijai

Panevėžyje kilo nemenkas sujudimas, kai paaiškėjo, jog mokesčių mokėtojų pinigais buvo dosniai paremta garsiosios „Svainijos“ bylos dalyvio šeima.

Panevėžio laikinasis meras P.Luomanas ketvertuko tėvui A.Paltanavičiui įteikė gėlių puokštę, kurią paprašė parvežti laimingai mamai.
Panevėžio laikinasis meras P.Luomanas ketvertuko tėvui A.Paltanavičiui įteikė gėlių puokštę, kurią paprašė parvežti laimingai mamai.
Panevėžio laikinasis meras P.Luomanas ketvertuko tėvui A.Paltanavičiui įteikė gėlių puokštę, kurią paprašė parvežti laimingai mamai.<br>Panevėžio m. sav. nuotr.
Panevėžio laikinasis meras P.Luomanas ketvertuko tėvui A.Paltanavičiui įteikė gėlių puokštę, kurią paprašė parvežti laimingai mamai.<br>Panevėžio m. sav. nuotr.
Sprendimas skirti rekordinę paramą sukėlė aistrų.
Sprendimas skirti rekordinę paramą sukėlė aistrų.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 14, 2018, 4:40 PM, atnaujinta Nov 14, 2018, 5:36 PM

Piktinamasi, kad ketvertuko – trijų sūnų ir dukters – sulaukusiai Andriaus ir Viktorijos Paltanavičių šeimai iš biudžeto bus atseikėta net 18 tūkstančių 240 eurų. Tai padaryta antradienį vykusiame neeiliniame Tarybos posėdyje.

Panevėžio miesto taryba skirdama didžiulę išmoką rėmėsi vienkartinių pašalpų skyrimo ir mokėjimo tvarka. Pagal ją vienam šeimos nariui galima išsyk skirti 80 bazinių socialinių išmokų – 3040 eurų.

„Tikimasi, kad tai padės spręsti finansines kasdienes problemas aprūpinant keturis vaikus ir žymiai parems daugiavaikę šeimą. Lėšos bus pervestos į kūdikių mamos banko sąskaitą“, – skelbiama Panevėžio miesto savivaldybės svetainėje.

Apie ketvertuko tėvo A.Paltanavičiaus praeitį neužsimenama nė žodžiu. Tekstas iliustruotas paramą gausiančios šeimos galvos ir laikinai mero pareigas einančio Petro Luomano nuotrauka.

Ši žinia akivaizdžiai sujudino panevėžiečius – po tekstu pasipylė nustebusių skaitytojų komentarai. Vienas be užuolankų paklausė apie A.Paltanavičiaus kriminalinę praeitį, kitas pasisakė dar atviriau.

Ketvertuko susilaukę Paltanavičiai yra atsitvėrę tylos siena – pora viešai nekalbėjo nei gimus mažyliams, nei svarstant paramos skyrimo klausimą. Į Panevėžio miesto savivaldybės tarybos posėdį antradienį neatėjo nei ketvertuko tėvas, nei motina.

Laikinasis miesto meras P.Luomanas portalui lrytas.lt sakė, kad rekordinė parama panevėžiečių šeimai paskirta pagal šį rugpjūtį pakeistą tvarką. Ja buvo iki 80 bazinių socialinių išmokų padidinta didžiausia galima parama.

„Anksčiau net gaisro atveju mes galėdavome paremti šeimą iki 1500 eurų, – sakė P.Luomanas. – Paltanavičiai bus pirmieji, gavę padidintą išmoką."

Politikas pripažino, kad visiems nebuvo jokia paslaptis apie kriminalinę ketvertuko tėvo praeitį: „Tai žinome visi, bet diskusijos dėl to nebuvo. Stengėmės atsiriboti nuo šios informacijos, nes A.Paltanavičius bausmę yra atlikęs, o paramos skyrimo tvarkoje nėra numatyta jokių išimčių.“

Laikinasis meras sakė, kad prašymą dėl paramos paprašęs vyras nurodė pinigus pervesti ne į savo, o į mažylių motinos sąskaitą: „Mes apskritai nediskutavome, ar šeima gyvena pasiturinčiai, ar ne, nes teisę gauti tokią išmoką turi visi. Žinau, kad jie gyvena nuosavame name, bet apie prabangą negaliu kalbėti, nes nieko nežinau. Akivaizdu viena – ketvertuko tėvai turės didelių rūpesčių, teks samdytis pagalbininkę, nes viena mama vargu ar susitvarkys su tiek mažylių.“

A.Paltanavičius, pravarde Paltankė, buvo teisiamas garsiojoje „Svainijos“ reketo byloje. Joje nukentėjusiaisiais buvo pripažinti 1996 m. Kūčių vakarą keturis reketininkus nušovęs ir keturis sužeidęs verslininkas Rimantas Okuličius ir jo svainis Arūnas Stumbrys.

1999 m. Panevėžio apygardos teismas Paltankę ir dar keturis turto prievartautojus pripažino kaltais. A.Paltanavičiui buvo skirta 6,5 metų įkalinimo bausmė už „Svainijos“ savininkų reketavimą.

Atlikęs bausmę panevėžietis vėl buvo teisiamas už žmogaus užpuolimą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.