S. Skvernelis pasakė, kaip vertina kritikuojamą ministrę J. Petrauskienę

Premjeras Saulius Skvernelis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė, kad gana aukštai vertina švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės darbą, nors opozicija planuoja jai interpeliaciją.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 8:38 AM, atnaujinta Nov 22, 2018, 8:55 AM

Premjero paklausus, kokį pažymį rašytų ministrei, S.Skvernelis įvardijo ir jos padarytas klaidas.

„Nėra paprastas klausimas, J.Petrauskienė yra viena iš ministrių, kuri pajudino labai jautrią sritį. Tų permainų reikėjo seniai, kas daro reformas ir tampa tam tikra auka. Aš manau, kad už ryžtą, už norą, už tikslą vertinčiau ministrę pakankamai aukštai. O dėl socialinio dialogo, komunikavimo, gal jo pritrūksta“, – sakė premjeras.

„Aš interpeliaciją vertinu kaip norą pašalinti ministrę, kuri darė reformas“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie etatinį mokytojų apmokėjimą ir keliose dešimtyse ugdymo įstaigų skelbiamus streikus, premjeras teigė, kad reforma situaciją pagerino.

„Aš tikrai manau, kad situaciją pagerino, bet įtampas taip pat matau. Mokytojai prašė laisvės, dabar sako, kad gal jos per daug yra. Gal griežčiau reikia reglamentuoti tas laisves, kurias gavo kiekviena ugdymo įstaigos bendruomenė“, – sakė premjeras. Kartu pridurdamas ir komentarą dėl trečiadienį įvykusio ministrės susitikimo su profesinėmis sąjungomis. Premjero teigimu, buvo sutarta, kad skirtingai tos pačios laisvės interpretuotos būti negali.

„Derantis dėl etatinio mokytojų apmokėjimo, pedagogai sakė, kad nebereikia jiems reguliuoti gyvenimo, mokykla gali turėti savo laisvę. Tai etatinis padarė pakankamai daug laisvės, direktoriui, bendruomenei pačiai spręsti“, – prisiminė premjeras.

Jis kritiškai įvertino opozicijos teiginius, kad reikia stabdyti kitų metų biudžeto svarstymus ir vietoje to „skelbti moratoriumą mokesčių reformai ir atsilaisvinusias lėšas skirti viešojo sektoriaus darbuotojų bei savivaldybių gelbėjimui“.

„Tai yra visiška demagogija. (…) Noriu priminti, kad mes planuojame, kad kitų metų pabaigoje, valstybės rezervas bus arti 1,5 milijardo eurų. Bet mes negalime dalinti jo tiesiog, nes reikia ruoštis juodai dienai, turime tam tikras išlaidų ribas“, – tvirtino premjeras.

„Duodi ir išleisti yra malonu. Bet nėra taip, kad mes sėdime ant pinigų maišo ir tiesiog neduodame tų pinigų“, – „Žinių radijo eteryje sakė S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.