Aušrinė Armonaitė imasi kurti naują politinę partiją

Iš Liberalų sąjūdžio lapkričio pradžioje išstojusi Seimo narė Aušrinė Armonaitė imasi kurti naują politinę partiją.

Aušrinė Armonaitė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 11:19 AM, atnaujinta Nov 23, 2018, 11:46 AM

„Kadangi yra daug žmonių, kurie domisi iš įvairių sričių, mes su jais susitinkame, kalbame, ar jie norėtų ateiti į politiką. (...) Naujos partijos branduolys turėtų paaiškėti artimiausiais mėnesiais“, – BNS penktadienį sakė A. Armonaitė.

„Ko gero, po Naujųjų metų mes galėtume kalbėti apie partijos steigiamąjį susirinkimą, bet tai priklauso nuo žmonių susidomėjimo“, – pridūrė ji.

„Noriu paskelbti svarbią ir gerą žinią. Po to, kai prieš keletą savaičių palikau partiją nesitikėjau, kiek daug liberaliai mąstančių žmonių man parašys, kad norėtų susitikti, prisidėti prie naujos liberalios politinės jėgos steigimo ir veiklos. Tai akivaizdu – liberali politinė partija bus!“ – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė parlamentarė.

A. Armonaitė ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius išstojo iš opozicinio Liberalų sąjūdžio, kai partijos Vilniaus skyrius nusprendė ateinančiuose savivaldos rinkimuose dalyvauti kuriant visuomeninį rinkimų komitetą.

Skyrių palikus daliai narių, jis praėjusį savaitgalį įsisteigė iš naujo.

Naują partiją kurianti Seimo narė teigė, kad nesieks pervilioti kuo daugiau narių iš Liberalų sąjūdžio.

„Tikslas tikrai nėra kažką vilioti iš Liberalų sąjūdžio, bet Liberalų sąjūdyje tikrai liko liberaliai mąstančių žmonių. Jiems durys – atviros“, – kalbėjo politikė.

A. Armonaitė į Seimą pirmą kartą išrinkta 2016 metais. Ji taip pat yra dirbusi Vilniaus miesto savivaldybės taryboje. A. Armonaitė yra buvusi Liberalų sąjūdžio vicepirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.