Klaipėdos miesto taryba dėl V. Titovo mandato panaikinimo balsuos ketvirtadienį

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį planuoja spręs priesaiką sulaužiusio tarybos nario Viačeslavo Titovo likimą, sako miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Vytautas Grubliauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Vytautas Grubliauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 4:10 PM

„Dabar tarybos veiksmas tik vienas – balsavimas dėl Vyriausiojo administracinio teismo sprendimo. Pritarti sprendimui arba nepritarti. Pritarimo atveju tarybos narys netenka įgaliojimų iš karto, nepritarimo atveju, jeigu taip atsitiktų, tai tarybos narys toliau eitų savo pareigas“, – BNS sakė V. Grubliauskas.

Pirmadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys V. Titovas sulaužė priesaiką, kai apkaltino partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą nekaltų civilių žudymu.

„Politikas negali slėptis ar dangstytis už sampratos – nuomonė ir jos reiškimas, bet ir turi atsakyti, kai ta nuomonė yra grindžiama šmeižikiškais argumentais“, – teigia Klaipėdos meras.

Pasak V. Grubliausko, teismas „parodė tvirtą stuburą“, o dabar „visą šitą epopėją“ turi užbaigti Klaipėdos miesto taryba.

Tam, kad taryba pritartų teismo sprendimui ir kad V. Titovas netektų tarybos nario įgaliojimų, reikia mažiausiai 19 politikų balsų iš 31.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas teigia, kad taryba V. Titovo likimą spręs atviru balsavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.