E. Gentvilas apie švietimo ministrės atsistatydinimą: „Premjerui tai būtų išsigelbėjimo šiaudas“

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ dalyvavęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas, kalbėdamas apie streikuojančius mokytojus ir kuo tai baigsis, sakė neabejojantis, kad ministrė Jurgita Petrauskienė bus priversta trauktis.

E. Gentvilas įsitikinęs, kad švietimo ministrei teks palikti postą.<br>M.Patašiaus nuotr.
E. Gentvilas įsitikinęs, kad švietimo ministrei teks palikti postą.<br>M.Patašiaus nuotr.
E. Gentvilas įsitikinęs, kad švietimo ministrei teks palikti postą.<br>T.Bauro nuotr.
E. Gentvilas įsitikinęs, kad švietimo ministrei teks palikti postą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 8:25 AM, atnaujinta Nov 30, 2018, 8:52 AM

„Anksčiau ar vėliau tai baigsis ministrės atsistatydinimu. Profesinių sąjungų eskaluojamas atsistatydinimas susijęs su etatinio darbo užmokesčio įstatymo eskalavimu ir taikymu, bet premjeras nenori pripažinti, kad sprendimas blogas ir tikina, kad dėl ministrės Jurgitos Petraukskienės sprendimą priims, kai bus gauta Vyriausiosios tarnybinės etikos inspekcijos išvada“, - kalbėjo liberalų vedlys.

E. Gentvilas pabrėžė, kad premjerui Sauliui Skverneliui gauta nepalanki VTEK išvada būtų naudinga. „Premjerui tai būtų išsigelbėjimo šiaudas, jei ministrė atsistatydintų ne dėl blogos reformos, o dėl vyro įmonės gautų užsakymų. Jei ministrė atsistatydintų dėl reformos, tai valdantiesiems reiktų priimti atsakomybę“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad Vyriausybei būtų patogiau, jei ministrė postą paliktų būtent dėl VTEK sprendimo, mat, anot E. Gentvilo, tada būtų galima sakyti „gera buvo ministrė, bet štai toliau dirbti negalėjo“, - kalbėjo politikas.

E. Gentvilas įsitikinęs, kad J. Petrauskienės atsistatydinimo atveju, premjerui tektų „aukoti“ Seimo švietimo ir mokslo komiteto vadovą Eugenijų Jovaišą, kurį paskirtų pusmečiui į ministrus.

„J. Petrauskienė yra švietimo sistemos profesionalė, bet priimtas įstatymas, už kurį valdantieji gulė mūru, įstatymas skubotas, jo įgyvendinti nesiseka, tad būtų labai patogu, jei jos atsistatydinimas būtų nulemtas VTEK“, – aiškino E. Gentvilas ir pridūrė, kad VTEK sprendimo data sutampa su interpeliacijos ministrei data.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.