Susitikimu su V. Putinu besigiriančiam R. Paksui – griežta premjero kritika

Per apkaltą pašalintas prezidentas, europarlamentaras Rolandas Paksas antradienį viešėjo Maskvoje, kur susitiko su Rusijos parlamento vadovais. Apie tai pranešė žiniasklaida.

Rolandas Paksas ketvirtadienį rengia spaudos konferenciją, kurioje aptars susitikimo su V.Putino rezultatus. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rolandas Paksas ketvirtadienį rengia spaudos konferenciją, kurioje aptars susitikimo su V.Putino rezultatus. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 10:15 AM

Politikas pranešė, kad ketvirtadienio pavakare organizuoja ir spaudos konferenciją, kurią pavadino „Parlamentaro susitikimo su Rusijos Federacijos prezidentu V. Putinu rezultatai“.

Apie R.Pakso susitikimą su V.Putino kol kas skelbta nebuvo.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį Seime tokį politiko elgesį vertina labai neigiamai.

„Tai yra be komentarų, tikrai jokio komentaro būti negali. Suprasčiau, kad tai būtų privatus asmuo, bet tai yra Europos parlamento narys, manau, kad tai yra visiškai nevykęs sprendimas, nesavalaikis sprendimas. Ir dar bandantis įkalti pleištą į mūsų užsienio politiką, ne tik Lietuvos, bet kalbame jau ir apie Europos Sąjungos ir Rusijos santykius“, – žurnalistams Seime sakė premjeras.

Kaip kad antradienį teigė Rusijos portalas dni.ru, R.Paksas per susitikimą su V.Volodinu pasisakė už santykių su Rusija normalizavimą.

Anot Europos parlamento nario iš Lietuvos, parlamentarų misija – vystyti dialogą ir vienyti žmones.

Anot R.Pakso, jis asmeniniu pavyzdžiu nori parodyti europiečiams dialogo su Maskva galimybę: esą, kai kurios žiniasklaidos priemonės tvirtina, kad su Maskva susitarti neįmanoma. „Noriu įrodyti priešingai: tartis būtina ir naudinga. Ir reikia kalbėtis visais lygiais – tarpparlamentiniu, kultūriniu, ekonominiu“, – kalbėjo R.Paksas susitikime su V.Volodinu.

R.Paksas apgailestaudamas pridūrė, kad yra politikų, kurie siekia konfrontacijos su Rusija, bet paprasti žmonės pasisako prieš tą. „Mano tikslas – kalbėtis su visais. Geriau ilgas pokalbis nei trumpas karas“, – R.Paksas sakė V.Volodinui. R.Paksas palaikė Dūmos pirmininko pasiūlymą sukurti neformalią darbo grupę tarp Rusijos ir Europos parlamentarų. Šią iniciatyvą R.Paksas pavadino aktualia: „Toks pasiūlymas man patinka, jis savalaikis. Neabejoju, tokia grupė bus įkurta“.

R.Paksas užima Europos Parlamento frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ pirmininko pavaduotojo pareigas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.