V. Landsbergio atsakas premjerui: „Kalbos apie valdžios nuvertimo planą yra perkaitimas“

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininkas, profesorius Vytautas Landsbergis sakė, kad dabartinė premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybė ir jos krizė bei bandymas ją spręsti jam primena vaikų darželį. O slaptas planas nuversti valdžią, apie kurį prabilo premjeras, tėra „perkaitimo“ požymis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininkas, profesorius Vytautas Landsbergis .<br>D.Umbraso nuotr.
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininkas, profesorius Vytautas Landsbergis .<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2018, 8:39 AM, atnaujinta Dec 7, 2018, 8:48 AM

„Aš matau kažkokius neadekvatumus. (…) Situacija keista. Ar turi premjeras kandidatų į ministerijas, kad taip lengvai keletą iš karto keičia? Man kyla klausimų“, – sakė profesorius.

Jis sakė, kad gali suprasti, kodėl premjeras nusprendė pakeisti švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, bet aplinkos ir kultūros ministrų keitimas jau kelia klausimų. Paklaustas apie tokio elgesio priežastis, V.Landsbergis įvardino kelias.

„Gali būti ir toks paprastas, žmogiškas momentas, kaip nervingumas ir pervargimas. Arba per daug problemų vienu metu, dabar viskas griūna ant Vyriausybės. (…) Aš galiu tik spėlioti, nes elgesys yra keistokas, visi tai mato“, – „Žinių radijo“ eteryje sakė jis.

Jis prisiminė, kad gana keistai savo laiku elgėsi ir tuometė premjerė Kazimira Danutė Prunskienė. „Visada buvo problemų, tam tikros konfrontacijos tarp Vyriausybės ir parlamento – buvo mėginimai pastumti parlamentą į šalį ir valdyti iš Vyriausybės“, – pasakojo profesorius.

V.Landsbergis teigė, kad realus ir dar kitas scenarijus – premjero ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio konfrontacija.

„Aš nežinau, kiek sutaria premjeras su Seimo valdytoju R.Karbauskiu. Tai yra politikas, kuris kontroliuoja Seimo daugumą, jį taip pat gali sugundyti valdžios jausmas. Jis gali tvarkytis valstybėje, nes Seimas nubalsuos taip, kaip bus nurodyta“, – kalbėjo jis.

Premjeras ketvirtadienį Seime prabilo ir apie gautą slaptą opozicinės konservatorių partijos planą, kaip nuversti planą.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininkas, profesorius V.Landsbergis tokias kalbas įvertino kaip „perkaitimą“.

„Aš manau, kad tai yra perkaitimas, o ne koks realus planas nuversti valdžią. Ką tai reiškia - nuversti valdžią? Jos juk ir pačios nuvirsta, kai nesusitvarko. Dabar yra virsmai Vyriausybėje, pašalinami ministrai, taip nurodant, kad jie yra kalti dėl negerovių. Bet juk ministrai patys asmeniškai kalti nesijaučia“, – pasakojo V.Landsbergis.

Profesorius įvertino ir ketvirtadienio žinią apie Rolando Pakso ir Vladimiro Putino susitikimą Maskvoje. Paklaustas, ar jis tiki, kad toks susitikimas tikrai įvyko, profesorius pajuokavo.

„Reikėtų paklausti V.Putino. Bet V.Putino evoliucija nuo D.Trumpo, į R.Paksą būtų labai savotiška. Nes D.Trumpas nenori su juo sveikintis dėl naujos agresijos, pasakė aiškiai, kad su juo nesusitiks, kol nepaleis ukrainiečių. Ir dabar jei kompensacija yra R.Paksas, nematau čia labai daug skirtumo nuo vaikų darželio“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.