Susikibo A. Zuokas ir R. Šimašius: „Reikėtų nustoti meluoti“

Kandidatai į Vilniaus mero postą – dabartinis Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir buvęs meras Artūras Zuokas susitiko „Žinių radijo“ laidoje „Rinkimų kovos“. Kandidatai aršiai diskutavo dėl Vilniaus miesto skolos ir nuveiktų darbų.

 Kitų metų savivaldos rinkimuose dėl Vilniaus miesto mero kėdės kovos jau antrą kartą. <br> J.Stacevičiaus ir D.Umbraso nuotr. koliažas. 
 Kitų metų savivaldos rinkimuose dėl Vilniaus miesto mero kėdės kovos jau antrą kartą. <br> J.Stacevičiaus ir D.Umbraso nuotr. koliažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-10 11:19, atnaujinta 2019-01-30 15:17

„Vilnius yra didelis laivas be krypties ir tikslų. Pirmiausia, Vilnius neturi pagrindinio miesto dokumento – Vilniaus miesto strateginis plano. Ir tam reikia bent 15 metų į priekį žiūrėti. Jis dar nepradėtas, o baigiasi 2020 metais. Su tuo dokumentu mes vėluosime“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė A.Zuokas.

Vilniaus miesto strateginis planas buvo sukurtas A.Zuokui būnant meru. R.Šimašius, tvirtino, kad „Vilniaus miesto laivą“ jis gavo labai prastoje būklėje.

„Apskritai jis niekur nejudėjo, todėl džiaugiuosi, kad Vilnius šiandien yra plaukiantis laivas, kuris plaukia ten, kur patinka ir nori laivo keleiviai. Miestas yra tvarkomas, jis yra atsistojęs ant kojų, yra saugus. Man tai kelia pasididžiavimo jausmą. Tą ir žadėjau, nes kai darbą pradėjau, vėliava laivo buvo iškelta, stiebas padažytas, bet pats laivas skendo. Bet dabar jau viskas tvarkoje“, – kalbėjo R.Šimašius, Vilniaus miesto vairą 2015 metais jis perėmė iš A.Zuoko.

A.Zuokas tvirtino, kad R.Šimašius dažnai spekuluoja ir prisiima nuopelnus, prie kurių pats nėra prisidėjęs. „Dabar jis giriasi, kad miesto nuo bankroto išgelbėjo“, – kalbėjo kandidatas.

R.Šimašius tvirtino, kad jis tikrai išgelbėjo miestą nuo paliktos finansinės duobės. A.Zuokas laidoje tvirtino, kad dabartinio Vilniaus miesto rankos dreba, nes jaučia, kad meluoja.

Vilniaus meras siūlė A.Zuokui tiesiog nustoti meluoti. „Jūs meluojate kasdien, meluojate ir apie drebančias rankas, reikėtų nustoti meluoti“, – sakė R.Šimašius.

Kandidatai aptarė ir kitų vilniečiams opų klausimą – viešąjį transportą. A.Zuokas į rinkimus eina su planu jį padaryti nemokamu.

„Visi nemokami dalykais skamba žaviai ir patraukliai, bet ko tikrai reikia vilniečiams, – patrauklumo ir patikimumo“, – A.Zuoko idėją vertino R.Šimašius.

„Nemokamas – kaip yra Taline, čia nėra savaime tikslas tik duoti nemokamą paslaugą. Tai yra priemonė, kuri sprendžiama daug problemų. Šis sprendimas gali kamščius Vilniuje padaryti mažesnius, sumažinti triukšmą, taršą, didesnis mobilumas senjorams, būtų galima sumažinti ir socialinę atskirtį“, – kalbėjo kandidatas.

R.Šimašius tvirtino, kad ne bilieto kaina atbaido vilniečius naudotis viešuoju trasnsportu. O nemokamas viešasis transportas ir planas, kad jo išlaidas padengtų padidėjęs miesto biudžetas dėl mieste prisiregistravusių žmonių, Vilniuje nesuveiktų.

A.Zuokas, besibaigiant debatams įvardijo ir priežastis, kodėl rinkėjai turėtų balsuoti už jį. „Turiu patirtį ir žinias, nemokamas viešasis transportas išspręstų daug problemų. Kaip matau, pagal sąrašą, kurį merui buvau palikęs, daugelį darbų reikės pačiam ir pabaigti“, – sakė A.Zuokas.

R.Šimašius teigė, kad yra patikimas. „Padarau tai, ką pažadu. Vilniui reikia proveržio – tai švietimas, transportas, daugiabučių rajonų plėtra ir Vilniaus miesto centro plėtimas į stotį“, – „Žinių radijo“ eteryje kalbėjo R.Šimašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.