Saulius Skvernelis pristatė prezidentei naujų ministrų kandidatūras

Gruodžio pradžioje premjeras Saulius Skvernelis įteikė išankstinę Kalėdų „dovaną“ trims ministrams juos netikėtai atstatydindamas. Vykstant mokytojų streikams jo sprendimas dėl švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės gal ir nebuvo toks jau netikėtas, bet aplinkos ministras Kęstutis Navickas ir kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson apie savo karjeros pabaigą ministrų poste išgirdo tą patį rytą atvykę į darbą.

Premjeras Saulius Skvernelis prabilo apie pamainą atstatydintiems ministrams.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis prabilo apie pamainą atstatydintiems ministrams.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis prabilo apie pamainą atstatydintiems ministrams.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis prabilo apie pamainą atstatydintiems ministrams.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 3:30 PM, atnaujinta Dec 12, 2018, 5:15 PM

Nors ministrų atstatydinimo dieną premjeras tikino, kad naujų ministerijų vadovų kandidatūras įvardys jau po švenčių, nes nėra kur skubėti, tačiau jau po savaitės jis persigalvojo. Vyriausybės vadovas yra prasitaręs, kad naujųjų kandidatų pavardės bus paviešintos dar iki šios savaitės pabaigos.

Tai, kad šis momentas, kai bus įvardinta, kas galėtų pakeisti „per lėtai reformas vykdžiusius“ ministerijų vadovus artėja, išdavė ir faktas, kad trečiadienio rytą premjeras buvo susitikęs su prezidente Dalia Grybauskaite, nors apie šį susitikimą viešai skelbta nebuvo nei vieno iš šalies vadovų darbotvarkėje.

„Laikausi to paties principo, kad kai pavardės bus suderintos su prezidente, tada ir paviešinsiu“, – trečiadieinio popietę Vyriausybėje žurnalistams sakė S.Skvernelis. Jis patvirtino, kad su prezidente kalbėjo ir apie būsimus ministrus, taip pat šiek tiek laiko buvo skirta biudžeto aptarimui.

Premjero teigimu, naujų kandidatų į ministrus pavardės visuomenei gali būti paviešintos jau kitą savaitę. Dabar bus laukiama atsakymo iš Prezidentūros.

„Viskas priklauso ne tik nuo manęs, aš viską oficialiai padariau šiandien ir tikiuosi, kad kitą savaitę su prezidente turėsime galimybę dar kartą susitikti, jei bus suderinta, bus viskas gerai“, – kalbėjo jis.

Tiesa, Vyriausybės vadovas žurnalistams pabrėžė, kad tai nebuvo oficialus kandidatūrų pateikimas.

„Šiandien kalbėjomės apie kandidatus ir neoficialiai aptarta yra, prezidentė apmąstys“, – sakė S. Skvernelis.

Anot jo, tikėtina, kad kitą savaitę kandidatūros bus suderintos ir paskelbtos viešai.

Premjeras neatskleidė, ar visus kandidatus deleguoja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), ar vienas portfelis gali būti perleistas koalicijos partneriams socialdarbiečiams.

Paklaustas, ar yra tokie tikimybė, kad naujieji ministrai galėtų pradėti eiti pareigas dar šiais metais, premjeras atsakė teigiamai: „Tokia tikimybė yra. Svarbus posėdis yra kitą savaitę, jei iki tos dienos bus paskirta, bus galima prisiekti“.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS sakė, kad dėl naujų ministrų vyksta konsultacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.