Atsakydamas į prezidentės kritiką S. Skvernelis priminė „tulpių paštą“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs premjeras Saulius Skvernelis pakomentavo ir trečiadienį prezidentės Dalios Grybauskaitės Lietuvos televizijai duotą interviu, kuriame šalies vadovė negailėjo kritikos valdantiesiems ir Vyriausybės vadovui.

 Premjeras ir prezidentė apsikeitė kritikos strėlėmis.<br> Umbraso nuotr.
 Premjeras ir prezidentė apsikeitė kritikos strėlėmis.<br> Umbraso nuotr.
Premjeras negailėjo kritikos prezidentei.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras negailėjo kritikos prezidentei.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras negailėjo kritikos prezidentei.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras negailėjo kritikos prezidentei.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 8:34 AM, atnaujinta Dec 13, 2018, 8:55 AM

„Nieko naujo, 10 metų retorika panaši, matome fasadinį vaizdą, o apie realų vaizdą galėtų pasakyti daug politikų – tiek Algirdas Butkevičius, tiek aš“, – kalbėjo premjeras.

„Galiausiai tai iliustruoja tas „tulpių paštas“, ką apie mūsų politikus mano, ką daro. Tai yra nesurežisuota, nepateikti iš anksto klausimai interviu, bet tiesiog tokia realybė yra“, – pridūrė jis.

S.Skvernelis pateikė nemažai kritikos prezidentei, teigdamas, kad nėra ne tik noro kalbėtis, bet pasigedo ir atsakymų į kai kuriuos klausimus, tačiau tam tikrais atvejais šalies vadovei jis pritariantis.

„Šimtu procentų pritariu dėl bendros Seimo ir prezidentės atsakomybės. Su daug kuo sutinku“, – svarstė jis ir pridūrė, kad reikia nebūti nuošalyje, dalyvauti vertinti. Kaip pavyzdį pateikė ir etatinio mokytojų apmokėjimo problemą.

„Iš premjero ir valdančiosios daugumos bandoma padaryti monstrą“, – aiškino premjeras. Anot jo, pavyzdžiu gali būti ir mokytojų etatinio apmokėjimo klausimas, dėl kurio sutarta su visomis profesinėmis sąjungomis, išskyrus vieną.

Kalbėdamas apie santykius su prezidente, premjeras juos apibūdino kaip „matyt, ten kiti norai, kiti tikslai“. Jis patikino, kad kai kuriuose Prezidentūroje vykusiuose pasitarimuose šalies vadovė nedalyvavo.

Premjerą papiktino ir tai, kaip D. Grybauskaitė minėtame interviu pasisakė apie įtampą valstybėje ir tebesitęsiantį mokytojų protestą.

S.Skvernelis priminė, kad beveik prieš dešimt metų Seimo langai dužo būtent po taikaus profesinių sąjungų mitingo.

Tame pačiame interviu prezidentė sukritikavo ir S.Skvernelio kreipimąsi į specialiąsias tarnybas.

„Aš galiu dabar konstatuoti labai viešai: jokių pažymų, jokios informacijos iš žvalgybinių institucijų apie tai, kad Rusijos specialiosios tarnybos kartu su konservatoriais dalyvauja streiko organizavime arba kame nors, nėra“, – Lietuvos televizijai“ sakė šalies vadovė.

S.Skvernelis turėjo savo atsakymą.

„Aš iš Valstybės saugumo departamento dar nieko negavau, o prezidentė jau pasakė, kad ten nieko nėra. Kreipimosi tikslas yra gauti informaciją, kas vyksta šalies viduje ir ar nėra jokios įtakos iš išorės“, – kalbėjo premjeras.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.