G. Landsbergis paaiškino, ko siekia S. Skvernelis: pats padegė, pats rėkia

Kaltinimų dėl prieš teisėtai išrinktą valdžią rengto perversmo sulaukusių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis paaiškino, kokie siekiai gali slypėti už tokių premjero Sauliaus Skvernelio kalbų.

G.Landsbergis išdėstė dvi hipotezes, dėl ko kilo kalbos apie konservatorių ir Kramliaus esą rengtą perversmą<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Landsbergis išdėstė dvi hipotezes, dėl ko kilo kalbos apie konservatorių ir Kramliaus esą rengtą perversmą<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2018, 11:42 AM

Portalo lrytas.lt laidoje „Ne spaudai“ G.Landsbergis išdėstė esą pastarojo meto valdžios atstovų veiksmus, jo nuomone, galėjo lemti ne vien tik pakrikę nervai ar lengvas psichikos sutrikimas.

Opozicijos atstovas neatmeta, kad už S.Skvernelio kalbų apie konservatorius ir Kremlių bei kreipimųsi į specialiąsias tarnybas gali slypėti ir pragmatinis politinis išskaičiavimas.

“Pirma galima hipotezė – tai vieno žmogaus problema, tapusi visų problema.

Kita hipotezė – apie dar pavojingesnį dalyką. Jį galima apibrėžti taip: “kuriu chaosą ir tuo pačiu rėkiu apie stabilumo poreikį”. Taip ir mobilizuoju savo rinkėjus”, – „Ne spaudai“ sakė G.Landsbergis.

Pasak dešiniųjų vadovo, premjeras, jei vis dėlto apsispręs dalyvauti prezidento rinkimuose, iki kovo vidurio turės surinkti 20 tūkst. piliečių parašų. Tą jis turės pradėti daryti jau maždaug nuo vasario vidurio.

Todėl, G.Landsbergio manymu, dabartiniai S.Skvernelio veiksmai, gali būti savotiškas kontrolinis šūvis – mėginimas parengti dirvą ir kartu pasitikrinti pozicijas.

“Mano nuomone, premjeras į tą trasą išeis su tokia žinia: “Valstybėje yra visiška suirutė, A.Tapinas ją sukūrė, rusai už vartų, o aš vienintelis, kaip doras policininkas, žinau, kaip įvesti tvarką”.

Taigi, tai maždaug toks manevras – pats padegi kluoną, pats neši vandenį, pats šauki, kad gaisras, kaltini kitus, kad padegė.

Visiškai šizofreniška situacija, nes kiti bando sakyti: “Klausyk, gi degtukai – tavo rankoje”. Juk tu pats visą šitą dalyką užvirei. Tu su mokytojais nesikalbėjai, nors galėjai tą dalyką užgesinti iš karto. Tai visi ir stovi lengvai apšalę. O kluonas sudegęs”, – laidoje vaizdingai kalbėjo G.Landsbergis.

Konservatorius sutinka ir su prielaida, kad tai – ir dėmesio nukreipimas nuo kitų problemų, pavyzdžiui, nuo to paties biudžeto, kuris buvo antradienį visiškai sklandžiai patvirtintas Seime.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.