Gintautas Paluckas: „Saulius Skvernelis nėra toks chamas, kaip daug kam atrodo“

„Nėra jokio karo tarp premjero ir prezidentės, o tik viešieji ryšiai“ – įsitikinęs socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Apie tarp Dalios Grybauskaitės ir Sauliaus Skvernelio kilusį žodžių karą jis kalbėjo „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“.

Gintautas Paluckas įsitikinęs, kad jokio karo tarp premjero ir prezidentės nėra.
Gintautas Paluckas įsitikinęs, kad jokio karo tarp premjero ir prezidentės nėra.
Gintautas Paluckas įsitikinęs, kad jokio karo tarp premjero ir prezidentės nėra.<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Paluckas įsitikinęs, kad jokio karo tarp premjero ir prezidentės nėra.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2018, 8:23 AM, atnaujinta Dec 14, 2018, 11:44 AM

„Nėra kam su kuo kariauti. Prezidentė „rieda į pakalnę“, sklandžiai baigia kadenciją, premjeras norėtų pasimatuoti jos postą. Kelis mėnesius valstiečiai siekai konflikto, kad per jį galėtų pradėti prezidentinę kompaniją. Apsižodžiavimas yra provokacinis, bet premjeras nėra toks chamas, kaip daug kam atrodo, nors kartais ir nesivaldo“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad nors karo ir nėra, bet moralinė krizė tik gilės.

G.Palucko teigimu, visas išpūstas pažymų burbulas yra bandymas nukreipti dėmesį. „Toks taškymasis pažymomis nėra unikalus, jis buvo ir ankstesnėje kadencijoje, ir prezidentė papiktnaudžiauja šiuo žanru. Šis žanras nėra demokratiškas, mat tas, kuris puolamas, net gintis negali... Manipuliuojant vadovų pažymomis, kurių visuomenė net nematė, skatinamos menamos baimės“.

Kalbėdamas apie mokesčių reformą, G. Paluckas teigė, kad kai kuriuos dalykus reikia taisyti, bet jos atšaukti ir palikti kaip buvo, nereikėtų. „Šiandien komiška situacija, kai sakoma, kad siekiama socialinio teisingumo, kai tas, kuris uždirba minimumą, gaus14 eurų, o uždirbantys 3-4 tūkst. eurų – gaus 140 eurų daugiau“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad būtų sąžiningiau, jog uždirbantys iki vidutinio atlyginimo gautų daugiau naudos, nei tie, kurių pajamos didesnės.

G.Paluckas apgailestavo, kad jų partijos siūlyti progresinių mokesčių tarifai buvo atmesti ir net nesvarstyti. Politiko teigimu, riba, nuo kurios būtų mokami didesni mokesčiai, galėtų būti trys tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.