Šiuolaikiniuose socialiniuose būstuose pakaunės gyvenvietėje įsikurs 18 šeimų

Kauno rajone, Bubių kaime, šią savaitę įvyko įkurtuvės. Parko gatvėje pastatytas dviejų aukštų daugiabutis, kuriame apsigyvens socialinio būsto laukiančios šeimos.

 Bubių kaime (Kauno r.) pastatytas daugiabutis, kuriame įsikurs socialinio būsto laukiančios šeimos.<br> Kauno rajono savivaldybės nuotr.
 Bubių kaime (Kauno r.) pastatytas daugiabutis, kuriame įsikurs socialinio būsto laukiančios šeimos.<br> Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 11:24 AM

Čia įrengta 18 butų, į kuriuos įsikels 48 žmonės, iš kurių 29 vaikai. Šeimos atvyks iš dešimties Kauno rajono seniūnijų.

„Gyventojų skaičius seniūnijoje didėja, pagal tai aplenkėme net kaimyninę Kulautuvą“, – pasakojo Batniavos seniūnas Šarūnas Pikelis.

Po rekonstrukcijos nenaudojamas vieno aukšto pastatas statybų bendrovės „Vilungė“ pastangomis virto spalvingu, patogiai įrengtu dviaukščiu gyvenamuoju namu. Jame yra trys įėjimai ir 18-ka vieno – trijų kambarių butų.

Visuose butuose įrengtas autonominis šildymas, pastate įrengta signalizacija, geros kokybės santechnikos įrenginiai, įmontuotos elektrinės viryklės.

Sutvarkyta ir aplinka: įrengti laiptai, išasfaltuota įvaža į kiemą, takai iškloti trinkelėmis, pasėta veja, įrengta vaikų žaidimų aikštelė. Į pastatą galės patogiai patekti ir judėjimo negalią turintys žmonės,

Kauno rajono savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėjas Arūno Pupalė sakė, kad butai visiškai įrengti, tik baldais jų gyventojai turės pasirūpinti patys.

Vedėjas sakė, kad šis projektas padėjo sumažinti socialinio būsto eilėje laukiančių šeimų skaičių. Taip pat bus taupomos biudžeto lėšos kompensacijoms už šildymą. Socialiniai būstai skiriami žmonėms, turintiems mažas pajamas, todėl nuomos mokestis bus minimalus.

Kauno rajonas yra augantis, verslus, turime stiprią viduriniąją klasę, tačiau stengiamės nepamiršti ir tų žmonių, kuriems gyvenime mažiau pasisekė“, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajone kasmet vidutiniškai suteikiama 13 socialinių būstų. Asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti šiuo metu savivaldybės sąraše yra 152.

Projekto „Socialinio būsto fondo plėtra Kauno rajono savivaldybėje“ vertė – apie 790 tūkst. eurų.

Projektas buvo finansuojamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų programos prioriteto „Socialinės įtrauktiems didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę „Socialinio būsto fondo plėtra“.

655 tūkst. eurų skyrė ES, likusią sumą, 135 tūkst. eurų,- Kauno rajono savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.