Aurelijaus Verygos žmona – etikos prievaizdų akiratyje

Neseniai pranešta, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų gydytojos Rasos Verygienės elgesio.

A.Verygos žmonos deklaracija sudomino VTEK.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Verygos žmonos deklaracija sudomino VTEK.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Verygos žmonos deklaracija sudomino VTEK.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Verygos žmonos deklaracija sudomino VTEK.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 11:19 AM, atnaujinta Dec 21, 2018, 12:07 PM

Šio tyrimo metu bus aiškinamasi, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Tyrimą VTEK pradėjo nepritarusi Kauno klinikų atlikto tyrimo išvadai. VTEK vertins aplinkybes, kai R. Verygienė galbūt laiku ir tinkamai nedeklaravo savo sutuoktinio darboviečių ir pareigų bei vykdytos individualios veiklos.

Naujienų portalas lrytas.lt jau skelbė, kad Etikos sargams įtarimų sukėlė ir ministro žmonos R.Verygienės deklaracija, kurioje Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikose dirbanti ministro žmona nenurodė galimo konflikto dėl jos vyro užimamų pareigų.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.

Kiek anksčiau VTEK yra gavusi skundą dėl sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos galimo interesų konflikto.

Kaip skelbė „Lietuvos rytas“, Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas privačių interesų deklaracijoje nenurodė daugiau kaip 16 tūkst. eurų paskolos, be to, nedeklaravo automobilio išperkamosios nuomos sutarties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.