Eugenijus Gentvilas prasitarė, kas jį nustebino Algirdo Paleckio suėmimo istorijoje

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ kalbėdamas apie kitų metų biudžetą nebuvo nusiteikęs itin optimistiškai.

E.Gentvilo nenustebino A.Paleckio suėmimas.
E.Gentvilo nenustebino A.Paleckio suėmimas.
E.Gentvilo nenustebino A.Paleckio suėmimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Gentvilo nenustebino A.Paleckio suėmimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Gentvilo nenustebino A.Paleckio suėmimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Gentvilo nenustebino A.Paleckio suėmimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 8:25 AM, atnaujinta Dec 21, 2018, 9:34 AM

„Prezidentės komentaras buvo, kad tai ne biudžetas, o teisiog pinigų paskirstymas, mat jokių reformų nesimato. Matyt, prezidentė irgi jaučia atsakomybę. Destabilizacijos požymių yra daug, o biudžeto vetavimas jų įneštų dar daugiau“, – apie šalies vadovės pasirašytą biudžetą kalbėjo jis.

E.Gentvilo teigimu, biudžetas lydi ką tik įvykusią mokesčių reformą: „Reikia kalbėti, kaip mokesčių reforma atsispindi kitų ir dar kitų metų biudžete. Įplaukų mažėjimas tęsis... Valdžia sako, kad ekonomika augs, lyg tai priklausytų nuo šios valdžios, belieka tik tikėjimas.“

Anot pašnekovo, kitų metų antroje dalyje biudžete gali atsirasti skylė, mat yra padalyti pinigai, kurių net nėra.

Liberalų lyderio teigimu, kai valdantieji pamatys, kad biurokratiniam aparatui trūksta lėšų, vėl bus lendama į verslo kišenę: „Prasidės priemonių prieš verslą laikotarpis. Per didelis optimizmas pajamų srityje yra lydintysis viso šito parametras“, – kalbėjo jis.

Kalbėdamas apie tai, kad Algirdas Paleckis jau mėnesį suimtas ir įvardijamas šnipu, E. Gentvilas sakė: „Kad įvardintas šnipu – nustebino, o kad niekino lietuvišką tvarką ir kėlė kremlišką tvarką – žinojome“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad šiuo metu juokaujama, kad, jei Kremlius tik tokios šnipus sugena užverbuoti, tai Lietuvoje viskas gerai, o kiti šaiposi, kad jei VSD tik tokius šnipus sugeba pagauti, tai nieko gero.

Anot pašnekovo, šia situacija naudojasi ir premjeras, savo retorika parodydamas, kokioje sudėtingoje situacijoje jam tenka valdyti valstybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.