A. Tapinas reikalauja viešo S. Skvernelio atsiprašymo – davė 14 dienų

Žurnalistas Andrius Tapinas, „Laisvės TV“ interneto televizijos eteryje išplatino viešą kreipimąsi į premjerą Saulių Skvernelį.

Saulius Skvernelis, Andrius Tapinas.
Saulius Skvernelis, Andrius Tapinas.
Andrius Tapinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Andrius Tapinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Andrius Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 3, 2019, 7:23 PM, atnaujinta Jan 3, 2019, 7:35 PM

„Jūs kuriate sąmokslo teorijas mane šmeiždamas“, – tiesioginėje transliacijoje sakė A.Tapinas.

Primindamas praėjusių metų gruodžio 6 dieną paskelbtą žinią, kad mokytojų mitingą rengia ne profesinės sąjungos.

„Protesto mitingą organizuoja ne profsąjungos, organizuoja ponas Tapinas, kuris dabar tampa politiku, nebe žurnalistu. Profesinės sąjungos yra įtrauktos į politiką. Tiesiog, jeigu tokio chaoso tikslas yra pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią, tai tą tikslą reikėtų ir įvardinti“, – tą kartą sakė premjeras.

Žurnalistas priminė premjero S.Skvernelio sakytą priesaiką ir išvardino visus įstatymus, kuriuos, anot premjero, pažeidė A.Tapinas. „Premjere, jūsų veiksmai yra draudžiami Konstitucija, jums yra draudžiama mane persekioti už kritiką“, – kalbėjo A.Tapinas, pridurdamas, kad premjero tikslas buvo jį įbauginti, apriboti jo žodžio laisvę.

„Jums gerai žinoma mano profesinė veikla, kaip žurnalistas. Man kaip ir kiekvienam piliečiui Konstitucija leidžia turėti savo įsitikinimus, juos laisvai reikšti. Įteisinta ir teisė palaikyti kitų akcijas. Niekada nesu pareiškęs kad sieku kažkokių politinių tikslų. Todėl jūsų teiginiai mane žemina kaip žmogų ir žurnalistą“, – sakė A.Tapinas.

„Manau, kad turiu moralinę teisę reikalauti viešo atsiprašymo“, – kalbėjo A.Tapinas.

Jis premjerui suteikė 14 dienų nuo penktadienio atsiprašymą ir pasakytos informacijos paneigimą išplatinti Seimo ir Vyriausybės internetinių svetainių pirmuosiuose puslapiuose. Tada tiesioginės transliacijos metu išdėstė visą atsiprašymo tekstą.

„Nepaskelbus aukščiau atsiprašymo, turėsiu kreiptis į LR generalinį prokurorą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo <...>“, – kalbėjo žurnalistas. Jis tvirtino, kad jei to prireiks, darys tai ne tik dėl savęs. Jis tikėjosi, kad sveikas protas nugalės ir premjeras ras stiprybės atsiprašyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.