Į S. Skvernelio ir A. Tapino kovos lauką įšoko ir A. Guoga: prabilo apie žalą

Žurnalistui Andriui Tapinui pareikalavus viešo premjero Sausiau Skvernelio atsiprašymo dėl paviešintos jį, kaip žmogų ir žurnalistą, šmeižiančios informacijos.

 A.Guoga pakomentavo S.Skvernelio ir A.Tapino konfliktą.
 A.Guoga pakomentavo S.Skvernelio ir A.Tapino konfliktą.
A.Guoga negailėjo kritikos A. Tapinui.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Guoga negailėjo kritikos A. Tapinui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skvernelis leido suprasti neketinantis atsiprašyti.<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis leido suprasti neketinantis atsiprašyti.<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Tapinas pareikalavo viešo premjero atsiprašymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Tapinas pareikalavo viešo premjero atsiprašymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-01-06 13:19, atnaujinta 2019-01-06 13:25

Žurnalistas premjerui suteikė 14 dienų laikotarpį, per kurį norėtų sulaukti viešo atsiprašymo ir savo žodžių paneigimo Seimo ir Vyriausybės internetinių svetainių pirmuosiuose puslapiuose.

Vis dėlto, panašu, kad A.Tapinui gali tekti kreiptis į Generalinę prokuratūrą, nes premjero S.Skvernelio patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas perdavė premjero komentarą: „Šiame A.Tapino šou premjeras nedalyvaus.“

Ši situacija pasirodė įdomi ir europarlamentarui Antanui Guogai, kuris mintimis pasidalijo savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje (kalba netaisyta – aut. past.).

„Iš tolo stebiu Andriaus epopėją: įsižeidęs ir pažemintas žurnalistas prašo premjero atsiprašymo. Sauliaus Skvernelio vietoj jau seniausiai socialinio tinklo paskyroje būčiau parašęs: „Acipra-šou, Tapine. Jei įžeidžiau, tikrai nenorėjau, jei jaučiatės pažemintas, to nesiekiau, jei dar kas blogai gyvenime – irgi sorry. Jei kažkada gyvenime kas nutiktų dar, tai irgi avansu atsiprašau. Dar atsiprašau visų, kas galėjo įsižeisti kartu su Andrium ir jų artimųjų bei draugų. Dievaži, nenorėjau“. Andrius Tapinas kaip niekas kitas gerai turėtų žinoti, ką reiškia atleidimo malonė.“, – rašė jis.

A.Guoga negailėjo atviros kritikos A. Tapinui: „Apie savo padarytas klaidas profilaktiškai nuolat užsimenantis žurnalistas yra padaręs realios žalos žmonėms. Ne tik moralinės. Ir finansinės. Už tai jam atleista. Kviesčiau nustoti būti visažiniu svieto lygintoju, gerai dirbti žurnalistinį darbą, ką puikiai sekasi daryti. p.s. Andriau, jei šiuo savo postu įžeidžiau, irgi iš karto atsiprašau. Tai tik mano asmeninė nuomonė ir, deja, patirtis.“

A.Guogos žinia savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino ir pats A.Tapinas, bei pakomentavo: „Kaip tik dar vakar pagalvojau – negi šioje Skvernelio istorijoje apsieisime be Antano Guogos? Neapsiėjom“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.