S. Skvernelis apie A. Tapino reikalavimą atsiprašyti: „Nemanau, kad tam yra pagrindas“

Premjeras Saulius Skvernelis iki šiol tiki, kad žurnalisto Andriaus Tapinas reikalavimas atsiprašyti neturi pagrindo. „LRT radijo“ laidoje „Ryto garsai“ premjeras teigė, kad jo ir žurnalisto A.Tapino, kuris atsiprašymo reikalauja už šmeižtą jo atžvilgiu, bendravimas nesikeis.

 Lrytas.lt fotomkoliažas. 
 Lrytas.lt fotomkoliažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2019, 8:09 AM, atnaujinta Jan 8, 2019, 10:36 AM

„Aš manau, kad tai kiekvieno žmogaus apsisprendimas, kaip jis galvoja. Galima savo pažeistas teises ginti. Tai yra vienas procesas. O kaip su žurnalistu, kaip ir su kitais, bendravimas yra toks, koks turi būti. Žurnalistai klausia, klausiamasis atsako. Bendravimas tikrai nesikeis. Kalbant iš profesinės pusės, tai yra žurnalisto ir valdžios atstovo bendravimas, nepriklausomai nuo to, kad yra pradėti vieni ar kiti procesai. Nemanau, kad tam yra pagrindas, bet tokią teisę jis turi“, – kalbėjo premjeras.

Paklaustas, gal būt verta ir naudinga A.Tapino atsiprašyti, taip sumažinant įtampą valstybę, premjeras prabilo apie aštrias diskusijas.

„Aš manau, kad bet kokiu atveju reikia kalbėtis. To karščio sąmoningai ar ne, bet mes temperatūrą valstybėje ir pakeliame. Bet mūsų visuomenė yra aktyvi, aktyvumą skatina ir artėjantys treji rinkimai. Tos diskusijos būna įvairios ir aštrios. Jos neturi peržengti tam tikrų ribų, kurios numatytos mūsų įstatymuose, kiekvienas turi gerbti ir kitą pašnekovą“, – sakė S.Skvernelis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad sausio 3 dieną A.Tapinas viešai paskelbė, kad premjerui S.Skverneliui suteikia 14 dienų atsiprašyti ir paneigti savo išsakytus teiginius. S.Skvernelis gruodžio pradžioje Seimo liberalų frakcijai, o po to ir visai Seimo posėdžių salei tvirtino, jog mokytojų streiką organizuoja žurnalistas A.Tapinas, kuris jau elgiasi ne kaip žurnalistas, o kaip politikas. Premjeras tą kartą kalbėjo ir apie tai, kad streiko organizatoriai nori nuversti teisėtai išrinktą šalies valdžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.