Po dėl apklausos kilusio milžiniško skandalo – LNK komentaras per žinias

„Norime pasisakyti dėl vakarykštės LNK Žinių apklausos, kuri sulaukė kritikos“, – ketvirtadienį per LNK televiziją sakė žinių vedėją Lina Kairytė, kuri viešai paaiškino skandalu virtusią apklausą.

 LNK apklausa sukėlė skandalą.
 LNK apklausa sukėlė skandalą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2019, 9:07 PM, atnaujinta Jan 10, 2019, 9:09 PM

Trečiadienio vakarą LNK žiniose pasirodė apklausa, kurioje buvo klausimas: „Kam turi atitekti mergaitė: naujiesiems tėvams ar broliui.“

Apie 9-metę mergaitę, kurią nori įsivaikinti šeima iš Naujosios Zelandijos, užduotas klausimas greitai sulaukė didelio pasipiktinimo.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Tomas Janeliūnas pareiškė, kad dėl tokios apklausos „nebebendraus su LNK žinių tarnybos atstovais.“

Kritikos pažėrė ir Andrius Tapinas bei politologas Mažvydas Jastramskis.

„Politologas Tomas Janeliūnas skelbia boikotą „neatsakingų idiotų improvizacijomis“ užsiimančioms LNK žinioms. Prie jo prisijungia ir Mažvydas Jastramskis. Prisidedu prie jų raginimo ir kitiems politologams, ekonomistams, ekspertams bei sveiko proto politikams pagalvoti, ar verta savo vardą skolinti siūlantiems balsuoti, kam turi atitekti mergaitė. Aišku, didelės televizijos žinių eteris saldus kaip medus, bet geras vardas turėtų būti brangiau. O žinant, kiek nedaug yra galinčių kokybiškai komentuoti aktualijas TV eteryje, tai kai dar keletas tokio kalibro specialistų pasakys „ne, ačiū“, LNK žinios galės leisti viską komentuoti skambinantiems trumpaisiais numeriais“, – ketvirtadienį rašė A.Tapinas.

Tada LNK žinių tarnybos vadovė Ligita Krisiūnaitė komentavo, kad LNK žiniose dažnai skelbiama apklausa, kurioje klausiama visuomenės nuomonės įvairiausiais ir aktualiausiais klausimais.

Ketvirtadienį per LNK žinias kalbėjusi L.Kairytė dar kartą paaiškino situaciją.

„Nesiekiame daryti įtakos valstybinių institucijų sprendimams ir užgauti mūsų žiūrovų jausmų. Suprantame, kad tema yra ypatingai jautri ir reikalauja ypatingo subtilumo. Apklausos rezultatai nėra ir negali būti prilyginami sociologinei apklausai“, – tarsi LNK paaiškinimą pateikė L.Kairytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.