I. Šimonytė ir G. Nausėda griežtai sukritikavo valstiečių norą mažinti Seimo narių skaičių

Artėjantys prezidento rinkimai kelia vis daugiau įtampos – realiausi kandidatai į šį postą: ekonomistas Gitanas Nausėda ir Seimo narė Ingrida Šimonytė pirmadienį diskutavo „Žinių radijo“ laidoje „Rinkimų kovos“.

 Reitingų lyderiai I.Šimonytė ir G.Nausėda pakomentavo abi kilusias referendumų idėjas – tiek dėl dvigubos pilietybės, tiek ir dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo.<br> T.Bauro ir D.Umbraso nuotr. koliažas. 
 Reitingų lyderiai I.Šimonytė ir G.Nausėda pakomentavo abi kilusias referendumų idėjas – tiek dėl dvigubos pilietybės, tiek ir dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo.<br> T.Bauro ir D.Umbraso nuotr. koliažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2019, 11:06 AM, atnaujinta Jan 14, 2019, 11:10 AM

Reitingų lyderiai I.Šimonytė ir G.Nausėda pakomentavo abi kilusias referendumų idėjas – tiek dėl dvigubos pilietybės, tiek ir dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo.

I.Šimonytė tvirtino, kad nesvarbu, kiek Seime bus galvų, svarbiausias yra kokybiškas jo darbas.

„Vienareikšmiškai prieš balsuosiu. Manau, kad tai yra bjauri manipuliacija žmonių emocijomis, nebijau to pasakyti. Reikia suprasti keletą dalykų, sakoma, kad neteko Lietuva gyventojų, bet nuo Konstitucijos priėmimo balsuotojų rinkimuose netekome labai mažai. Tai nepaaiškina Seimo narių skaičiaus mažinimo. Tikras žmonių lūkestis yra kokybiškas Seimas, žmonėms nelabai rūpi, kiek galvų parlamente yra“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė I.Šimonytė.

Balsuoti prieš šią idėją yra pasiruošęs ir G.Nausėda. „Vienareikšmiškai prieš, nes pigi demokratija duoda pigius vaisius ir rezultatus“, – sakė jis.

Visgi, abu kandidatai pripažino, kad palaiko dvigubos pilietybės idėją. Prezidento rinkimai yra rengiami šių metų gegužės mėnesį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.