Buvęs politikas ėmė blaškytis

Politikoje nebedalyvauti viešai pasižadėjęs Raimundas Palaitis vis dėlto pabandė grįžti į Palangos savivaldybės tarybą, bet netrukus vėl apsigalvojo.

R.Palaitis pastaruoju metu gana aktyviai reiškiasi socialiniuose tinkluose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Palaitis pastaruoju metu gana aktyviai reiškiasi socialiniuose tinkluose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 8:05 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 5:04 PM

Dalį į visas puses pabirusių buvusių Palangos liberalų surinkęs visuomeninis rinkimų komitetas „Palangiškiai“ savo kandidatų į tarybą sąrašą pateikė pernai gruodžio 28 dieną.

Daugelio kurorto gyventojų nuostabai, antra sąraše buvo įrašyta ir keletą metų viešajame gyvenime nedalyvavusio buvusio vidaus reikalų ministro, Seimo nario ir Palangos mero 61-erių R.Palaičio pavardė.

Tačiau praėjusią savaitę Vyriausioji rinkimų komisija gavo prašymą išbraukti jį iš „Palangiškių“ sąrašo.

R.Palaitis, socialiniuose tinkluose išvardijęs savo nuopelnus buriant visuomeninį komitetą, prisipažino, jog po kiek laiko išsiskyrė jo ir sąraše esančio jaunimo požiūris į rinkimų strategiją ir taktiką: „Pajutau jaunimo norą kontroliuoti mano viešąją raišką, o minties ir žodžio laisvė man yra labai brangi vertybė.

Supratau, kad su išorės konkurentais galiu tvarkytis, tačiau vidinės konfrontacijos man nereikia.“

Komiteto „Palangiškiai“ lyderis, buvęs kurorto liberalų vadovas Eugenijus Simutis pripažino, kad prieštaravimai kilo dėl dviprasmiškai vertinamų R.Palaičio pareiškimų socialiniuose tinkluose.

„Manau, kad dalyvaudamas rinkimuose ir siekdamas tarybos nario mandato jis jau nebėra privatus asmuo ir savo viešus pareiškimus turėtų derinti su kitais sąrašo nariais. R.Palaitis dėl to turėjo kitą nuomonę ir jis pasinaudojo savo teise apsispręsti“, – aiškino E.Simutis.

Manoma, kad priešprieša tarp buvusio ministro ir kitų komiteto kandidatų kilo tuomet, kai jis dėl kelias dienas neveikusio savo gyvenamosios gatvės apšvietimo socialiniuose tinkluose su ironija papriekaištavo miesto merui Šarūnui Vaitkui.

Toks smulkmeniškas kabinėjimasis prie populiaraus kurorto vadovo sukėlė nemažos dalies Palangos gyventojų pasipiktinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.