G. Landsbergis R. Karbauskiui: „Norėčiau likti paskutiniu taikiniu, kurį sušaudote“

Praėjusią savaitę naujienų portalo lrt.lt fotografo užfiksuotos akimirkos iš Seimo posėdžių salės vis dar garsiai aptarinėjamos. Posėdžio metu „socdemdarbietis“ Artūras Skardžius valstietei Agnei Širinskienei parodė kulkomis sušaudytą taikinį, ant kurio buvo užrašytas vardas „Gabrielius“.

 Valstiečių ir konservatorių lyderiai susitiko diskusijoje tiesioginiame eteryje. <br> T.Bauro nuotr. koliažas. 
 Valstiečių ir konservatorių lyderiai susitiko diskusijoje tiesioginiame eteryje. <br> T.Bauro nuotr. koliažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 1:34 PM, atnaujinta Jan 16, 2019, 3:10 PM

Apie šią istoriją, dėl kurios politikai vėliau atsiprašinėjo, sulaukę neigiamų visuomenės reakcijų, kalbėjo naujienų portalo delfi.lt tiesioginėje transliacijoje.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sakė, kad ir pats buvo užfiksuotas žiūrintis į taikinį ir besišypsantis. Tačiau jam šis juokas nebuvo juokingas.

„Tie du žmonės rodė vienas kitam kažkokį taikinį, pamačiau, kad abu šypsosi. Atsikėliau nuo kėdės, pamačiau, kad kvailas juokas, ir atsisėdau atgal. Nebuvo šitas juokas orientuotas į nieką, kad ir kvailas. Tai nebuvo orientuota į viešą erdvę, nieko viešo nebuvo. Dabar kalbama, kad jie rodė ir bandė viešai juoktis. (…) Mes savo virtuvėje dar ne tiek pajuokaujame. Seimo salė, taip, bet žmonės bendrauja tarpusavyje. A.Širinskienė juk net nežinojo, ką jai parodys A.Skardžius. Sugalvojo jis kvailai pajuokauti, taip vertinti ir reikia“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Konservatorių partijos pirmininkas G.Landsbergis teigė, kad pastaruoju metu jaučiasi nejaukiai.

„Retas jaustųsi jaukiai, jei žinotų, kad jo kolega tire šaudo į taikinį, užsirašęs mano vardą. Turbūt įsivaizduodamas, kad ten esu aš. Manau, kad brandžiausiai pasielgė valstietė Rima Baškienė, pasakė žodį „atsiprašau“, taip buvo padėtas taškas“, – kalbėjo konservatorių lyderis.

R.Karbauskis po šio konservatoriaus teiginio paprieštaravo, jog yra įsitikinęs, kad niekas nešaudė į taikinį su „Gabrieliaus“ vardu.

„Mano senelis pristatė knygą apie Sausio 13-osios įvykius. Ir knygoje yra toks atvaizdas, kai Lietuvos kariuomenė atėjo į sovietinius bunkerius Šiaurės miestelyje, viduje buvo rasti taikiniai. Ten buvo užrašyta ir profesoriaus V.Landsbergio pavardė, Latvijos ir Estijos lyderių. Tai ten buvo taikiniai. Simbolika mums yra žinoma nuo sovietinių laikų. Tai nėra tinkamas brandos lygis“, – kalbėjo G.Landsbergis.

R.Karbauskis dar kartą teigė, kad nebuvo tikslo taikinį rodyti viešai. „Jis nebuvo nešiojamas po frakciją, nebuvo tuo nei didžiuojamasi, nei dėl to liūdima“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

„Seimo salėje tikėtis, kad kas nors nebus vieša, yra gana naivu“, – situaciją komentavo G.Landsbergis. R.Karbauskis ir G.Landsbergis žadėjo, kad kovo mėnesį prasidėsianti Seimo pavasario sesija nebus tokia. „Aš norėčiau likti paskutiniu taikiniu, kurį jūs sušaudysite“, – ironiškai delfi.lt studijoje sakė G.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.