Prezidento posto siekti nusprendęs S. Skvernelis įgėlė D. Grybauskaitei Intrigos nebėra: premjeras S. Skvernelis paskelbė, kad dalyvaus prezidento rinkimuose

Premjeras Saulius Skvernelis, viešėdamas Rusnėje, paskelbė, kad dalyvaus šiais metais rengiamuose Prezidento rinkimuose.

Premjeras Saulius Skvernelis paskelbė, kad dalyvaus šiais metais rengiamuose prezidento rinkimuose. <br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis paskelbė, kad dalyvaus šiais metais rengiamuose prezidento rinkimuose. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 2:37 PM, atnaujinta Jan 18, 2019, 7:13 AM

„Nemažai aš Lietuvos pravažiavau būdamas ministras pirmininkas. Šitą klausimą gaudavau ir tebegaunu. Atsakymas tikrai nėra paprastas, ypatingai šiuo metu, kada, mano asmenine nuomone, mums jau yra paskirti prezidentės du įpėdiniai. (...) Du metai tikrai nebuvo lengvi. (...) Tikrai jaučiu paramą ir ministrų kabinete, darome viską kartu. Tikrai šitas darbas, kurį aš dirbu yra labai sunkus ir sudėtingas, nėra lengvas. Kas bus toliau?

Matau, kad yra nesusikalbėjimas tarp valdžių, arba atviras stabdymas tam tikrų procesų, skaldymas. Tai mano asmeninis sprendimas, jis palaimintas namuose, jie nėra labai laimingi. Tikrai nesinori, kad už mus kas nors spręstų, kokį politiką reikia sudaužyti, aks turi teisę kažkur kandidatuoti. Matot tą foną, jis nėra labai palankus, spaudimas yra didžiulis. Nieko nebijau, dirbau visą laiką valstybei, nesirinksiu lengvesnio kelio. Aš dalyvausiu rinkimuose, o kaip bus, pasakysite jūs“, – Rusnėje pasakė S.Skvernelis.

„Tai mano apgalvotas sąmoningas savarankiškas sprendimas, kurį aš priėmiau“, – šie premjero žodžiai buvo palydėti susirinkusių žmonių plojimais.

S.Skvernelis patikino siekiantis, kad šalyje būtų darbų tęstinumas, į Lietuvą grįžta žmonės. „Tai lūkesčiai gal nebus patenkinti, gal norisi didesnių pensijų, mažesnių kainų“, – kalbėjo jis. Rusniškiams perklausus, ar jis bus prezidentu, S.Skvernelis atsakė: „Nuspręsite jūs“.

Vėliau kalbėdamas su bendruomene premjeras pažėrė ir kritikos Daliai Grybauskaitei: „Tikiuosi niekam neišsprūs „ne tie laimėjo“, – kalbėjo jis.

Premjero posto nepaliks

S.Skvernelis tikino iš premjero posto nesitrauksiantis, o jei reiks pasinaudos atostogomis, o šalyje, anot jo, jau sukurtas precedentas, kai kadenciją einanti šalies vadovė vėl kandidatavo į prezidentus.

Premjeras neatsakė, ar bus savarankiškas kandidatas ar remiamas konkrečios partijos. Jis teigė, kad tai paaiškės ateityje bei paminėjo, kad tam tikros ateitie sgairės bus nurėžtis ir netrukus vysiančiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos suvažiavime bei užsiminė, kad jį galėtų remti ne viena politinė jėga.

 S.Skvenelis nepanoro atvirauti, ką laiko savo rimčiausiai kandidatais, bet pridūrė, kad kai kurie kandidatai jau jaučiasi laimėję rinkimus.

„Galime turėti situaciją, kai visos trys valdžios dirbs ranka rankon, sutelktai, dėl Lietuvos žmonių“, – sakė jis ir patikslino, kad jo ir Vyriausybės veikla prognozuojama, o programa įgyvendinama.

Politikuos laisvu nuo darbo laiku

S.Skvernelis įsitikinęs, kad politinė kampanija nėra prasidėjusi, o tik vyksta kandidatų registracija.

„Liepos mėnesį, arba Vyriausybė grąžins įgaliojimus arba turės atsistatydinti. Nemanau, kad turime ir galime skirti įpėdinius, čia juk ne monarchija“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, kaip atskirs premjero ir kandidato veiklas, S.Skvernelis sakė: „Jei norėsiu politikuoti, tai darysiu nedarbo laiku“.

Premjeras apie prezidento rinkimus miglotai kalbėjo ilgą laiką. Kitą šeštadienį Prienuose vyks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos suvažiavimas, kuriame ir turėtų būti iškeltas valdančiosios partijos kandidatas prezidento rinkimuose.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis yra ne kartą sakęs, jog neabejoja, kad būtent valstiečių kandidatas laimės gegužės mėnesį rengiamus prezidento rinkimus.

48 metų S. Skvernelis Vyriausybei vadovauja nuo 2016 metų gruodžio. Prieš tai jis buvo vidaus reikalų ministras ir policijos generalinis komisaras.

Visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, rimčiausi S. Skvernelio konkurentai prezidento rinkimuose turėtų būtų nepriklausomas ekonomistas Gitanas Nausėda ir konservatorių iškelta buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

S. Skvernelis ketvirtadienį juos pavadino dviem prezidentės Dalios Grybauskaitės „paskirtais įpėdiniais“.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 12-ąją, antrasis, jei prireiks, gegužės 26 dieną.

S. Skvernelis savo sprendimą paskelbė susitikime su Rusnės gyventojais, prieš tai apžiūrėjęs Rusnės estakados statybas. Ši estakada svarbi užtikrinti susisiekimą per kasmetinius potvynius. Ją žadama baigti gegužės mėnesį.

Kreipdamasis į rusniškius, premjeras sakė, kad šią problemą jo Vyriausybė nusprendė spręsti po 60 metų kitų valdžių neveiklumo.

„Tai buvo pirmi Vyriausybės žingsniai, parodant, kad rūpi kiekvienas žmogus“, – kalbėjo S. Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.